Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Καταστολή και στρατόπεδα συγκέντρωσης

Την απόλυτη σύμπλευση της κυβέρνησης με την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ επιβεβαίωσε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής, ενημερώνοντας τη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής. Οπως ισχυρίστηκε, όσο αυξάνεται η είσοδος μεταναστών στη χώρα μας, υπάρχει κίνδυνος αποβολής της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν. Αναγνώρισε ακόμα ότι υπάρχει ανάγκη για την αναθεώρηση της Συνθήκης Δουβλίνο 2, αλλά ανέφερε ότι δεν είναι αισιόδοξος, γιατί κάτι τέτοιο το ζητάνε μόνο η Ελλάδα και δύο ή τρεις ακόμα χώρες της ΕΕ.

Ο Χ. Παπουτσής ανακοίνωσε ότι στο υπουργείο δημιουργείται αυτοτελής υπηρεσία για τη λειτουργία των κέντρων πρώτης υποδοχής και κράτησης και είπε ότι πρέπει σήμερα να αποσαφηνιστεί «η γκρίζα ζώνη» των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας. Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι σε δεύτερο βαθμό εκκρεμούν 47.000 αιτήσεις για άσυλο και 5.000 αιτήσεις στον πρώτο βαθμό, που εξετάζονται εδώ και δύο βδομάδες. Για τα κέντρα υποδοχής και κράτησης, είπε ότι έχουν προταθεί λυόμενες κατασκευές, πλωτές κατασκευές και αξιοποίηση κλειστών και ανενεργών στρατοπέδων.

Ο υπουργός υπεραμύνθηκε ακόμα της παρουσίας της FROΝΤEX στα ελληνικά σύνορα και ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί τριμερές παρατηρητήριο στα κοινά σύνορα της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ