Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ
Προτείνει 24ωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη

Κάλεσμα να πάρουν απόφαση για πανεργατική απεργία προς τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις

Σε ολόπλευρη κλιμάκωση της πάλης καλεί το ΠΑΜΕ (φωτ. από πρόσφατη απεργία)

MotionTeam

Σε ολόπλευρη κλιμάκωση της πάλης καλεί το ΠΑΜΕ (φωτ. από πρόσφατη απεργία)
Να συζητήσουν και να αποφασίσουν την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 10 του Φλεβάρη καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Με το σύνθημα «Ούτε βήμα πίσω. Αντί για το λαό να πτωχεύσει η πλουτοκρατία» το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και προτρέπει τις δυνάμεις του να πρωτοστατήσουν στην προετοιμασία και την οργάνωση της απεργίας.

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η οποία συνεδρίασε χτες, σημειώνει:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε και καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας μας να αποφασίσουν 24ωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη.

Η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ και της τρόικας είναι σε εξέλιξη. Σε όλους τους κλάδους γενικεύονται οι απολύσεις, οι εκβιασμοί για υπογραφή συμβάσεων με μειωμένα δικαιώματα, μειώσεις μισθών, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι αλλαγές ωραρίων, επιδιώκεται η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Υλοποιούνται οι παραπέρα αντιδραστικές - φιλομονοπωλιακές αλλαγές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στις υπηρεσίες, στα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα κ.α.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποφασιστικά σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούνται να πρωτοστατήσουν στην προετοιμασία και την οργάνωση της απεργίας.

Να οργανώσουν συζήτηση στους χώρους δουλειάς, με πρωτοβουλία των επιτροπών, εργαζόμενο τον εργαζόμενο. Οι επιτροπές στις εργατικές - λαϊκές συνοικίες, τα παραρτήματα των συνδικάτων να πρωτοστατήσουν για να δοθεί μαζική αποφασιστική απάντηση στις 10 Φλεβάρη. Παντού οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ανεξάρτητα αν είναι πλειοψηφία ή όχι, να θέσουν το θέμα. Να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Με συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις να παρθούν αποφάσεις.

Να απαντήσουμε με ενιαία δράση σε κάθε κλάδο, με αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους όλων των κλάδων, στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές. Ταξική ενότητα στον κλάδο, στο εργοστάσιο, σε κάθε επιχείρηση ενάντια στους εργοδότες, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Κάθε εργοδότης που έχει ήδη μειώσει μισθούς και έχει προχωρήσει σε αλλαγές ωραρίων, σε κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων ή επιχειρεί να το κάνει, πρέπει να βρίσκεται αντιμέτωπος με όλα τα Σωματεία του κλάδου, με όλους τους εργαζόμενους της περιοχής που είναι το εργοστάσιο, ο τόπος δουλειάς, με όλους τους εργαζόμενους στο σύνολό τους. Να κάνουμε πράξη το "όλοι για έναν και ένας για όλους".

Ούτε βήμα πίσω. Αντί για το λαό να πτωχεύσει η πλουτοκρατία».

Μεγαλώνουν οι απαιτήσεις

Στη χτεσινή συνεδρίασή της, την πρώτη μέσα στο νέο χρόνο, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αφού υπογράμμισε τα θετικά βήματα στη δράση του που έγιναν τη χρονιά που πέρασε μέσα σε δύσκολες συνθήκες, συνθήκες όξυνσης της αντεργατικής επίθεσης, προσδιόρισε τα μέτωπα πάλης για το επόμενο διάστημα.

Για τις ταξικές δυνάμεις σε βασική προτεραιότητα αναδεικνύονται: Το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η μαζική αντίσταση των εργαζομένων στην προσπάθεια της εργοδοσίας για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων που θα μειώνουν μισθούς και μεροκάματα και θα περικόπτουν δικαιώματα.

Η υπεράσπιση των ανέργων μπροστά στο όλο και διογκούμενο κύμα της ανεργίας. Οι απολύσεις και οι άνεργοι χρειάζεται να μπουν στο κέντρο της προσοχής μας, τονίστηκε στη συνεδρίαση της Γραμματείας. Να γίνει κουβέντα στις διοικήσεις των σωματείων, με συσκέψεις και κάθε μορφής πρωτοβουλία να υπάρξει μαζική κινητοποίηση των ανέργων σε κάθε κλάδο, επιχείρηση, γειτονιά.

Το ίδιο και το ζήτημα της Υγείας καθώς οι αποφάσεις και οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τη θέση της εργατικής οικογένειας, όλων των λαϊκών στρωμάτων. Η υπόθεση της Υγείας χρειάζεται να γίνει υπόθεση των ίδιων των συνδικάτων, των Επιτροπών Αγώνα, με συγκεκριμένο σχέδιο, πρόγραμμα και παρεμβάσεις.

Η υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας αναδεικνύεται σε άμεσο μέτωπο δράσης για τα ταξικά συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους καθώς ισχυροί εμπορικοί όμιλοι και μονοπώλια απεργάζονται την κατάργησή της, κατάργηση που δε θα περιοριστεί μόνο στο εμπόριο αλλά θα συμπαρασύρει και άλλους κλάδους και εργαζόμενους, αλλά και θα χτυπήσει μικρέμπορους και μικρομάγαζα.

Δεν πρέπει, επίσης, να υποτιμηθεί το νέο κύμα ακρίβειας που κατατρώει το εργατικό εισόδημα, οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και στα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα διόδια, σε όλες τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Οπλο και χαρακτηριστικό γνώρισμα των ταξικών δυνάμεων, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης, πρέπει να είναι η αλληλεγγύη, υπογράμμισαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ. «Κανένας μόνος του»! Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα που θα καθοδηγεί τη δράση των συνδικάτων. Αμεση αλληλεγγύη σε όλους που βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική επιθετικότητα. Αλληλεγγύη στον άνεργο, σε αυτόν που απειλείται με απόλυση, σε όσους καταστρατηγούνται τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ