Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΗ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Για τις απολύσεις εργαζομένων στο ΣΕΦ

Το θέμα της απαράδεκτης, με προσχηματική αιτιολόγηση, απόφασης για την απόλυση 33 εργαζομένων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ. Με σχετική Ερώτηση - προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνο - την οποία υπογράφουν οι βουλευτές του κόμματος Γιάννης Γκιόκας, Διαμάντω Μανωλάκου, Βέρα Νικολαΐδου. Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται:

«

Σε απόγνωση βρίσκονται 33 εργαζόμενοι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας μετά την απόφαση απόλυσής τους, που έλαβε η Διοίκηση του ΣΕΦ στις 13/10/2010, βάσει της οποίας οι παραπάνω εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις εργασίας στις οποίες προσελήφθησαν και εργάζονταν νόμιμα για περίπου τρία έτη.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραπάνω εργαζόμενοι προσελήφθησαν στο ΣΕΦ με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με βάση την Προκήρυξη αριθμ. 1/1Μ/2007 που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 56/29-03-2007 (Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) και την κατάταξή τους σε προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων. Στη συνέχεια και αφού είχαν αναλάβει και εκτελούσαν κανονικά τα καθήκοντά τους, το ΑΣΕΠ ζήτησε την αναθεώρηση των προσωρινών πινάκων κατάταξης επικαλούμενο παρατυπίες στη σύνταξή τους που είχαν άμεση σχέση με ασάφειες στο κείμενο της Προκήρυξης.

Το αποτέλεσμα σήμερα, και αφού προηγήθηκε ένα τρίχρονο αβεβαιότητας και δικαστικών διενέξεων, είναι οι παραπάνω εργαζόμενοι να απολύονται χωρίς δική τους ευθύνη, με συνέπεια να χάσουν το μοναδικό μέσο βιοπορισμού που έχουν και να βρίσκονται σε καθεστώς ανασφάλειας και απόγνωσης και μάλιστα σε συνθήκες όξυνσης της κρίσης και αύξησης της ανεργίας. Οι παραπάνω απολύσεις ανατρέπουν τη ζωή δεκάδων εργαζομένων, οι οποίοι είχαν οργανώσει τις κοινωνικές, οικογενειακές και λοιπές τους υποχρεώσεις με βάση το εισόδημα που τους εξασφάλιζε η συγκεκριμένη μόνιμη θέση εργασίας. Γι' αυτό το λόγο η απόφαση απόλυσης είναι απαράδεκτη, πολύ περισσότερο που οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για ενδεχόμενες παρατυπίες, ασάφειες ή ελλείψεις της διοίκησης και των φορέων που είχαν την ευθύνη και επίβλεψη του σχετικού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ο προσχηματικός χαρακτήρας των λόγων απόλυσης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα στη θέση των παραπάνω απολυμένων, δεν έχουν προσληφθεί άλλοι εργαζόμενοι. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι εργασίες φύλαξης, καθαριότητας κλπ. του ΣΕΦ καλύπτονται πλέον από λιγότερους εργαζόμενους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία του Σταδίου. Ενδεικτικό των προθέσεων είναι επίσης το γεγονός ότι η Διοίκηση του ΣΕΦ προχωράει στην ανάθεση εργασιών καθαριότητας του Σταδίου σε ιδιωτικά συνεργεία υλοποιώντας τις κυβερνητικές εντολές για μείωση του αριθμού των εργαζομένων και ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του Σταδίου.

Είναι προφανές ότι οι παραπάνω απολύσεις εντάσσονται στα πλαίσια της συνολικής επίθεσης που έχει εξαπολυθεί σε βάρος όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι μέρος του σχεδίου για απολύσεις και μείωση του προσωπικού στο δημόσιο τομέα μέσα από τη συγχώνευση, κατάργηση και ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κος υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από το ΣΕΦ και να εξασφαλισθεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα όλων των εργαζομένων»;.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ