Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Εδωσαν αγωνιστική απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς

Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 13 του Δεκέμβρη με 6ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 5 μ.μ.)

Την αντίθεσή τους στο αντεργατικό - αντιλαϊκό σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες με την απεργία που πραγματοποίησαν χτες και τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο πλάι των εργαζομένων βρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Μαζί τους απέργησαν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ που ήδη βιώνουν τις πρώτες συνέπειες από την εφαρμογή της πολιτικής αυτής.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Γιάννης Κιούσης, εκπρόσωπος της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστής στην ΕΘΕΛ, τόνισε ότι η επίθεση δεν αφορά μόνο στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά χτυπάει όλους τους εργαζόμενους της χώρας. Πρέπει από κοινού να ξεσηκωθεί το σύνολο της εργατικής τάξης να συγκρουστεί με αυτήν την πολιτική. Κάλεσε σε ταξική πάλη, για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, για ενιαίο κρατικό φορέα συγκοινωνιών - λαϊκή περιουσία, που θα υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου και άλλα.

Οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στα συνδικάτα των συγκοινωνιών και από πρώην ΔΕΚΟ, στις ομιλίες τους, έδωσαν ρεσιτάλ παραπλάνησης των εργαζομένων. Δήθεν καταγγέλλουν την αντεργατική επίθεση και την ίδια ώρα δε θίγουν στο ελάχιστο την πολιτική απελευθέρωσης των μεταφορών. Παράλληλα, φαίνεται ότι προσπαθούν να αποκλιμακώσουν τον αγώνα. Παρά τη συμφωνία των συνδικάτων για κοινή 6ωρη στάση εργασίας (την ερχόμενη Δευτέρα, 11 π.μ. - 5μ.μ.), οι εργαζόμενοι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα, για παράδειγμα, στην ΕΘΕΛ. Ακόμα αποφεύγουν να πάρουν θέση στην πρόταση των ταξικών δυνάμεων για 48ωρη απεργία, όταν το νομοσχέδιο έρθει στη Βουλή και για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 15 του Δεκέμβρη. Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Κάλεσμα ενίσχυσης της αγωνιστικής ταξικής κατεύθυνσης

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στις συγκοινωνίες
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στις συγκοινωνίες
Ο Σπ. Χαλβατζής σε δηλώσεις επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Ως ΚΚΕ υποστηρίζουμε και στηρίζουμε τον αγώνα για την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα των μέσων μαζικής μεταφοράς. Η κοινή συμμετοχή όλων των φορέων στην απεργία είναι ένα βήμα παραπάνω από ό,τι γινόταν προηγούμενα και έχει μεγάλη σημασία η ενότητα, η συσπείρωση, η αγωνιστική ταξική κατεύθυνση του συνδικαλιστικού κινήματος των αστικών συγκοινωνιών, να ενισχύεται καθημερινά.

Καταδικάζουμε την πολιτική της ΕΕ που είναι η μήτρα που φέρνει μνημόνια, που φέρνει καταστροφές για την εργατική τάξη, για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, για τον ελληνικό λαό. Το μνημόνιο είναι η συνέπεια της πολιτικής της ΕΕ. Τα μέτρα τα οποία παίρνουν σήμερα δεν οφείλονται στο μνημόνιο. Ξεκίνησαν από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και στόχο έχουν να φτηνύνουν παραπέρα την τιμή της εργατικής δύναμης. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ., το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη και όλοι όσοι στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες και οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ