Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Επιβάλλουν αγωνιστικά τις δωρεάν εξετάσεις

Με το συμβολικό μπλοκάρισμα του ταμείου εντολών και του ταμείου εξωτερικών ιατρείων, σήμερα, απαντούν οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» στην όλο και βαθύτερη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας.

Το μπλοκάρισμα θα γίνει απ' τις 8 έως τις 11 π.μ. «ώστε όλοι όσοι προσέρχονται για κλινική ή εργαστηριακή εξέταση να την κάνουν εντελώς δωρεάν», επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) σε ανακοίνωσή του και τονίζει: «Την απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΣΕΝΕ εκτιμώντας τη συνολική κατάσταση στο χώρο της Υγείας που οδηγείται - από τα μέτρα της τρόικας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης - σε όλο και βαθύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση και διαπιστώνοντας ότι οι ασθενείς που προσέρχονται στο "δημόσιο" νοσοκομείο πληρώνουν όλο και περισσότερο για εξετάσεις. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους του "Ευαγγελισμού"».

Στο μεταξύ χτες - και για δεύτερη φορά - πραγματοποίησαν παρόμοια αγωνιστική παρέμβαση η Επιτροπή Αγώνα Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ και οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ερυμάνθου στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας. Βροντοφωνάζοντας «ΟΧΙ στους νέους τοπικούς φόρους, ΟΧΙ στο χαράτσι των τριών ευρώ στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. ΟΧΙ στις πληρωμές για τις εργαστηριακές εξετάσεις. Η Υγεία είναι αγαθό, όχι εμπόρευμα» οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν δωρεάν εξετάσεις τονίζοντας: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., χαρατσώνουν το λαό και εμπορευματοποιούν παραπέρα την Υγεία. Με το μνημόνιο και τον "Καλλικράτη" οδηγούν σε κλείσιμο επαρχιακά Κέντρα Υγείας, όπως της Χαλανδρίτσας και της Τριταίας».

Σήμερα συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα δημόσια νοσοκομεία καλούν τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων Εργαζομένων να πάρουν μέρος στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 11 π.μ.

Επίσης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα δημόσια νοσοκομεία καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία της 15 του Δεκέμβρη με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και να κλιμακώσουν τους αγώνες για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας. Προτάσσουν για διεκδίκηση τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Προσδοκίες εκπτώσεων

Κι ενώ τα νοσοκομεία έχουν γονατίσει εκείνο που προτάσσει η κυβέρνηση είναι η αποπληρωμή των προμηθευτών, προσδοκώντας σε εκπτώσεις για αγορές του 2010. Ετσι, χτες, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο υφυπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης μαζί με τους υφυπουργούς Παιδείας και Οικονομικών ολοκλήρωσαν τη σύμβαση με την Εθνική Τράπεζα για τη διάθεση ομολόγων, πάνω από 5 δισ. ευρώ, για χρέη των νοσοκομείων από το 2007 έως το 2009. Επίσης, υπογράφτηκαν από τον υφυπουργό Οικονομικών αποφάσεις για επιχορήγηση του υπουργείου Υγείας με 800 εκατ. ευρώ, του ΙΚΑ και του ΟΓΑ με 350 εκατ. ευρώ, με στόχο να καλυφθούν υποχρεώσεις των νοσοκομείων του 2010. Η κυβέρνηση καλεί τους προμηθευτές σε συνάντηση στις 14.12.2010 «τόσο για την αιτηθείσα έκπτωσή τους για τις αγορές του 2010, όσο και για το νέο σύστημα προμηθειών, με βάση το νομοσχέδιο» που εγκρίθηκε πρόσφατα απ' το υπουργικό συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ