Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Ανάπτυξη δράσης για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά

Πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και για την καταβολή των δεδουλευμένων τους

Ενάντια στις απολύσεις και για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά οργανώνονται και κινητοποιούνται οι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, έχοντας στο πλευρό τους τις ταξικές δυνάμεις.

Χτες το απόγευμα το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής οργάνωσε σύσκεψη με τη συμμετοχή συμβασιούχων. Οπως τονίστηκε, οι απολύσεις παίρνουν πλέον μαζικές διαστάσεις, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αναδείχθηκε η ανάγκη ανάπτυξης αγώνων και συντονισμού της δράσης με τους άλλους εργαζόμενους και αποφασίστηκε σειρά παρεμβάσεων σε δήμους όπου το φαινόμενο των μαζικών απολύσεων είναι ιδιαίτερα έντονο, όπως στο Δήμο της Αθήνας τη Δευτέρα 13 Δεκέμβρη στις 10 π.μ. Ακόμα αποφασίστηκε νέα σύσκεψη στις 16 Δεκέμβρη για την πραγματοποίηση μαζικής κινητοποίησης.

Την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τη δημοτική αρχή που την αποδέχεται και την εφαρμόζει καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, με αφορμή την επίσχεση εργασίας που έχουν ξεκινήσει από προχτές συμβασιούχοι στην επιχείρηση (αναψυκτήρια) του δήμου, οι οποίοι μόλις απολύθηκαν και είναι απλήρωτοι. Το Σωματείο επισημαίνει πως «η απερχόμενη δημοτική αρχή (ΝΔ) κλείνει τα αναψυκτήρια και πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους χωρίς να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα τους» και εγκαλεί τη νέα δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) που δεν παίρνει θέση. Να θυμίσουμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα απολυθούν περίπου 100 συμβασιούχοι. Καταλήγοντας καλεί σε αγώνα για να μην απολυθεί κανένας, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

Επί ποδός και σε δήμους του Πειραιά

Τέσσερις μέρες κατάληψη του Δημαρχείου Περάματος συμπλήρωσαν χτες οι συμβασιούχοι του δήμου, με οργανωτή το ταξικό τους σωματείο, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, ενώ το μεσημέρι απέκλεισαν για λίγη ώρα και την κεντρική λεωφόρο της πόλης. Ο δήμαρχος Γ. Γλύκας (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) τους οφείλει μισθούς, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και ενός χρόνου! Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, για να υφαρπάξει την ψήφο εργαζομένων, έφτασε να «προσλάβει» 15 εργαζόμενους με εικονικές συμβάσεις, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν επί δύο μήνες στην καθαριότητα και να μη φαίνονται πουθενά!

Χτες το απόγευμα οι συμβασιούχοι έκαναν παρέμβαση στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποσπάσουν απόφαση για την καταβολή των χρημάτων τους. Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να συνεδριάσει, ενώ ο δήμαρχος ήταν απών. Οπως αποφάσισε η διοίκηση του σωματείου τους, η κατάληψη θα συνεχιστεί και σήμερα.

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Κορυδαλλού προχώρησαν χτες το πρωί οι συμβασιούχες εργαζόμενες στους 11 παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, οι οποίες είναι απλήρωτες εδώ και 2,5 μήνες. Στο πλευρό τους ήταν η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Κορυδαλλού, εκπρόσωποι του ταξικού σωματείου των εργαζομένων στο δήμο και εκπρόσωποι του γυναικείου συλλόγου μέλους της ΟΓΕ της περιοχής.

Στη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Στ. Κασιμάτη (ΠΑΣΟΚ), ο δήμαρχος επικαλέστηκε έλλειψη χρημάτων. Το σωματείο πραγματοποίησε γενική συνέλευση και αποφάσισε οι συμβασιούχοι να απέχουν και σήμερα από τα καθήκοντά τους και την ερχόμενη Τρίτη νέα γενική συνέλευση για τη συνέχιση της αποχής με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ