Σάββατο 27 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Αυξάνεται η δυσαρέσκεια στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι αρχές της Μόσχας απαγόρευσαν πικετοφορία απόστρατων αλεξιπτωτιστών

Με ανακοίνωσή του, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) καταδικάζει την απαγόρευση της πικετοφορίας διαμαρτυρίας που η ένωση των απόστρατων αλεξιπτωτιστών είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας».

Οι απόστρατοι αλεξιπτωτιστές είχαν σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τη μεταρρύθμιση στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, που θα προκαλέσει την αριθμητική μείωσή τους και την αναδιάταξη της δομής τους, στη βάση των προτύπων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το ΚΚΡΟ η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση των ενόπλων δυνάμεων θα είναι καταστροφική για την αμυντική ικανότητα της χώρας. Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΚΚΡΟ «όσο προχωρά η "μεταρρύθμιση" στις ένοπλες δυνάμεις αυξάνεται η κατανόηση του καταστροφικού χαρακτήρα της. Δυναμώνει το αίτημα της απομάκρυνσης του υπουργού Αμυνας, Σερνιουκόφ, που έχει ταυτιστεί με την πολιτική διάλυσης του ρωσικού στρατού και του στόλου».

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΡΟ, στις 7 Νοέμβρη, πάνω από 5 χιλιάδες στελέχη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων πραγματοποίησαν στη Μόσχα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μεταρρύθμιση, κατηγορώντας τις αρχές πως εφαρμόζουν ένα «πείραμα πάνω στο ζωντανό οργανισμό των ενόπλων δυνάμεων».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ