Σάββατο 27 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΔΑΠ
Κέρδη 24,3 εκατ. ευρώ στο 9μηνο

Κέρδη και για την Τράπεζα Πειραιώς

Στα 24,3 εκατ. ευρώ έφτασαν μέσα στο 9μηνο του 2009 τα κέρδη (προ φόρων) για την ΕΥΔΑΠ με τον τζίρο της περιόδου να διαμορφώνεται στα 295,7 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δρομολογεί τις διαδικασίες για την εκχώρηση της εταιρίας σε λεγόμενο «στρατηγικό επενδυτή». Ταυτόχρονα, εξετάζεται η δημιουργία ενιαίας εταιρείας - ομπρέλα κάτω από την οποία θα στεγάσουν τις ήδη εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, όπως και δημοτικές εταιρείες ύδρευσης που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μονοπωλίων. Ηδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ξένα και ντόπια μονοπώλια ενόψει και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που θα ανακοινώσουν μέχρι το τέλος του 2010.

Την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών με την επιστροφή 350 εκατ. ευρώ στο δημόσιο αποφάσισε η χτεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για ποσά που δόθηκαν για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών από το πρώτο πακέτο με τα 28 δισ. ευρώ. Πρόσφατα ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,8 δισ. ευρώ, ενώ για τη συνέχεια δρομολογεί την πώληση του 20% της θυγατρικής στην Τουρκία «Φινάσμπανκ», υπολογίζοντας σε ακόμη 1 δισ. ευρώ.

Καθαρά κέρδη ύψους 41 εκατ. ευρώ απέσπασε στο φετινό 9μηνο η Τράπεζα Πειραιώς. Τα κέρδη των τραπεζών εμφανίζονται συμπιεσμένα από τις λογιστικές προβλέψεις που εγγράφουν στους ισολογισμού για επισφαλή δάνεια της πελατείας τους. Το συγκεκριμένο κονδύλι εμφανίζεται στα 418 εκατ. ευρώ, με αύξηση 26% σε σχέση με το 9μηνο του 2009.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ