Τρίτη 23 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Μεγαλοεπιχειρηματικά αλληλοκαρφώματα

Τις πρακτικές ενός από τα μονοπώλια στην αγορά των σνακς, της «Tasty Foods ΑΒΓΕ» θα εξετάσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά από καταγγελίες της ανταγωνίστριας «Τσακίρης ΑΒΕΕ».

Η ολομέλεια θα συνεδριάσει στο τέλος Γενάρη με εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας η οποία διερευνώντας τις καταγγελίες διαπίστωσε σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας περί «ανταγωνισμού» και κυρίως κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά των αλμυρών σνακς.

Στη σχετική εισήγηση επισημαίνεται ότι η «TASTY FOODS ΑΒΓΕ» εφάρμοζε μια εμπορική πολιτική με στόχο τον αποκλεισμό των ανταγωνιστών της από τα μικρά σημεία πώλησης, όπως περίπτερα, καταστήματα ψιλικών, μίνι μάρκετ.

Αυτό επεδίωκε να το πετύχει κυρίως με συμφωνίες αποκλειστικότητας σε επίπεδο χονδρικής και με συμφωνίες αποκλειστικής χρήσης ραφιών σε επίπεδο λιανικής. Ακόμη, έδινε εκπτώσεις στόχου και εκπτώσεις έναντι της δέσμευσης όλου ή του σημαντικότερου τμήματος του διαθέσιμου χώρου. Εντοπίστηκαν, επίσης, «συντονισμένες ενέργειες αντικατάστασης και εξαφάνισης από την αγορά, με ανορθόδοξες μεθόδους, ανταγωνιστικών προϊόντων και παγίων στοιχείων» για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ας σημειωθεί ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ