Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Απαντούν με νέες κινητοποιήσεις

Στις 7 Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα

Τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και τις απαιτήσεις των μεγαλοβιομηχάνων που βάζουν στο στόχαστρο τα λαϊκά στρώματα, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΠΕΣ - ΝΑΤ - ΟΤΑ.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι μεγαλοβιομήχανοι δεν κρύβουν τις αντεργατικές τους προθέσεις ενάντια στην εργατική τάξη, συνταξιούχους, νεολαία, λαϊκά στρώματα. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ με περίσσιο θράσος, που υπαγορεύεται από τους στόχους και τις επιδιώξεις της τάξης του, για την μέγιστη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, απαιτεί: Απολύσεις στο δημόσιο, κλείσιμο των ΔΕΚΟ, και κατάργηση των δαπανών για κοινωνικές ανάγκες. Αυτά στα ήδη εφαρμοζόμενα μέτρα που καταργούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ελαστικοποιούν εργασιακές σχέσεις, ωράρια, απελευθερώνουν απολύσεις κ.τ.λ. Αυτό είναι το μεγαλείο της αστικής τάξης και του κεφαλαίου», επισημαίνει η Ομοσπονδία των συνταξιούχων.

Και συνεχίζει: «Από την άλλη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., πιστή στους στόχους του κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ετοιμάζει πυρετωδώς νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα για να σαρώσει κατ' εντολή των αφεντικών της ό,τι με αγώνες και θυσίες κατάφεραν να κατακτήσουν γενιές και γενιές εργαζομένων. Διά στόματος του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου ανακοίνωσε ότι κλείνουν στην ουσία τα δημόσια νοσοκομεία για τους απόρους, ανασφάλιστους, που είναι γέννημα και θύματα των αντεργατικών πολιτικών και του συστήματος, που με συνέπεια υλοποιεί η κυβέρνηση, και ότι θα τους χορηγεί φάρμακα αντίγραφα!»

Η Ομοσπονδία των συνταξιούχων καταγγέλλει τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και καλεί τα συνταξιουχικά σωματεία και τους συνταξιούχους από κοινού με τα εργατικά σωματεία «στην πάλη ενάντια στην εξαθλίωση που μας ετοιμάζουν». Να πάρουν μαζικά και αγωνιστικά μέρος στις πανελλαδικές συγκεντρώσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στις 7 Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ