Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ
Κινητοποίηση ενάντια στις μειώσεις του προϋπολογισμού

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 10.30 π.μ. καλούν το ΜΑΣ και οι Επιτροπές Αγώνα

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο συμβούλιο του ΤΕΙ Κοζάνης, σήμερα στις 10.30 το πρωί, ενάντια στον προϋπολογισμό λιτότητας που φέρνει για ψήφιση η διοίκηση του ΤΕΙ, καλούν τους σπουδαστές το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και οι Επιτροπές Αγώνα των Σχολών Διοίκησης Οικονομίας (ΣΔΟ) και Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ).

Οπως καταγγέλλουν, εργαστήρια, μαθήματα, συνολικά οι σπουδές τους, βρίσκονται στον αέρα, καθώς το επόμενο εξάμηνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μειώνει κατά 30% τη χρηματοδότηση των ΤΕΙ. Στο ΤΕΙ Κοζάνης οι επόμενοι μήνες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολοι. Ηδη, εξαιτίας του μειωμένου προϋπολογισμού, οι έκτακτοι καθηγητές είναι απλήρωτοι, δε δίνονται βιβλία στους σπουδαστές και σχεδιάζεται να καταργηθεί η δωρεάν σίτιση για τη συντριπτική πλειοψηφία, το 90% των σπουδαστών.

Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της κυβέρνησης το Συμβούλιο του ΤΕΙ Κοζάνης σήμερα συζητά για να εγκρίνει το νέο προϋπολογισμό, μειωμένο κατά 30%, γεγονός που θα οδηγήσει τις σπουδές σε δραματική κατάσταση και θα πετάξει οριστικά στις ελληνικές καλένδες τα δικαιώματα των σπουδαστών για δωρεάν βιβλία, αναλώσιμα, σίτιση, στέγαση, μεταφορά.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το ΜΑΣ και οι Επιτροπές Αγώνα ΣΔΟ και ΣΤΕΦ καλούν τους σπουδαστές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να πουν τέρμα στην πολιτική που αναγκάζει τους γονείς τους να βάζουν το χέρι στην τσέπη για τις σπουδές των παιδιών τους. Να πουν τέρμα στην πολιτική που αναγκάζει την πλειοψηφία των σπουδαστών να δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ και με άθλια μεροκάματα για να τα βγάλει πέρα.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Υπάρχει ελπίδα. Με το ΜΑΣ μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απομονώσουν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που στηρίζουν αυτή την πολιτική. Να προχωρήσουν σε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις συλλόγων, τμημάτων, ετών. Να δημιουργήσουν επιτροπές για την οργάνωση του αγώνα.

Να απαιτήσουμε: Αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Παιδεία. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας, να λυθούν άμεσα όλες οι ελλείψεις σε εξοπλισμό, αίθουσες, καθηγητές, στέγαση, σίτιση, βιβλία. Ολα δωρεάν για όλους.

Να πάρουν πίσω το άθλιο "μνημόνιο" της Παιδείας. Μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Κανένας ανασφάλιστος. Πρακτική άσκηση με όλα τα δικαιώματα και όχι σε συνθήκες γαλέρας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα.

Να αποσαφηνιστεί ο ρόλος των ΤΕΙ.

Παλεύουμε για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, Δημόσια και Δωρεάν. Σύστημα δημόσιων και δωρεάν επαγγελματικών σχολών, υψηλού επιπέδου, μετά το 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όσα αντικείμενα δεν απαιτούν επιστημονική ειδίκευση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ