Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αξιοποιεί τα τρομοπακέτα για να εκβιάσει το λαό

Ενισχύει τα ψευτοδιλήμματα περί αποσταθεροποίησης της χώρας και της οικονομίας, εντάσσοντας στην προπαγάνδα και τις εκλογές της Κυριακής

Κεντρική θέση στην τρομοκρατική προπαγάνδα της κυβέρνησης περί αποσταθεροποίησης της χώρας βρήκε από την πρώτη στιγμή η «ξαφνική» ανάκαμψη της τρομοκρατίας, μετά τις εκρήξεις και την εύρεση φακέλων με εκρηκτικά σε πρεσβείες ξένων χωρών, αεροδρόμια και εταιρείες ταχυμεταφορών.

Καθαρή είναι η προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ και σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης να αξιοποιήσει τη δράση των προβοκατόρικων μηχανισμών και να πολλαπλασιάσει τις πιέσεις προς τα λαϊκά στρώματα, με στόχο να υποταχθούν στη βάρβαρη πολιτική, ενόψει και των εκλογών της Κυριακής.

Χτες, ο πρωθυπουργός μίλησε για «πράξεις» που πληγώνουν την «προσπάθεια» να «ορθοποδήσει η χώρα και η οικονομία», ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας έκανε λόγο για «τρομοκρατία» που απειλεί τη «σταθεροποίηση της οικονομίας». Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκαν τόσο η ΝΔ όσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Ο τελευταίος μάλιστα, είπε αυτά που δεν μπορεί να πει η κυβέρνηση, δρώντας σαν «λαγός» της. Σχολιάζοντας το σκηνικό τρομοφοβίας που δημιουργείται λίγο πριν τις κάλπες, μίλησε ευθέως για «σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας» και υπαινίχθηκε ότι οι εξελίξεις μπορούν να οδηγήσουν σε «δικτατορικές εξουσίες» (!).

«Κάποιοι θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. Το επανέλαβα το 2008 αμέσως μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Εχουμε μια δεύτερη επανάληψη και ταυτοχρόνως εξετάσεις ότι μπορούν κάτι περισσότερο. Φοβούμαι ότι υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποιήσεως της χώρας με εγκληματικές, τρομοκρατικές ενέργειες», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι ο Τζ. Μπους μετά το χτύπημα στους διδύμους πύργους ενισχύθη εξαιρετικά πολύ, και επενδύθη επάνω του μια πανοπλία με περίπου δικτατορικές εξουσίες. Φοβούμαι για χειρότερα».

Στόχος του αστικού πολιτικού συστήματος είναι να αξιοποιήσει τη δράση των προβοκατόρων για να μπει στο γύψο κάθε διεκδίκηση των εργαζόμενων, ειδικά μπροστά στη νέα αντιλαϊκή επέλαση που ετοιμάζει η κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών.

Ο ίδιος εκβιασμός σε πολλές εκδοχές

Καθόλου τυχαία, ο πρωθυπουργός εκβιάζει ότι αν δεν ψηφιστούν οι «εκλεκτοί» του ΠΑΣΟΚ, θα δημιουργηθεί «χάος» στη χώρα, ενώ η ευθεία σύνδεση των φαινομένων «τρομοκρατίας» με την «αποσταθεροποίηση» της οικονομίας, χρησιμοποιείται προπαγανδιστικά και για να οδηγηθεί ο λαός γονατισμένος στις κάλπες της Κυριακής.

Τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης αναπαρήγαγε χτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Τις τελευταίες μέρες διαπιστώσαμε πως ο παραλογισμός της τρομοκρατίας μπορεί να απειλήσει την επώδυνη προσπάθεια της χώρας μας για σταθεροποίηση της οικονομίας και αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της», ισχυρίστηκε ο Κ. Παπούλιας και ζήτησε «συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων στα θέματα που υπερβαίνουν τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές».

Στο ίδιο πνεύμα, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και οι ανεύθυνες και άμυαλες πράξεις που στόχο είχαν και έχουν να πληγώσουν τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού να ορθοποδήσει η χώρα και η οικονομία και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας, δε θα πετύχουν».

Ο ίδιος προσπάθησε να εμφανίσει την κυβέρνηση σαν «δύναμη ασφάλειας», προεξοφλώντας νέα, ακόμα αυστηρότερα μέτρα αστυνομοκρατίας στο όνομα της αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας». Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, ενισχύοντας τη βολική για το σύστημα τρομοϋστερία, κάλεσε σε «επαγρύπνηση και τους πολίτες» υποστηρίζοντας ότι «η υπόθεση της ασφάλειας είναι υπόθεση όλων μας».

Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε και η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου Γ. Πεταλωτή, ο οποίος, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη των φερόμενων ως δραστών, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «όλα αυτά που γίνονται δεν έχουν καμία σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία». «Και οι τωρινές έρευνες, αλλά και οι παλαιότερες, όσον αφορά σε τρομοκρατικές ενέργειες, οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ουδεμία σχέση υπάρχει ανάμεσα στις συγκεκριμένες εγκληματικές δραστηριότητες με διεθνή τρομοκρατία και τρομοκρατικές οργανώσεις τύπου "Αλ Κάιντα"» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από κοντά και οι σύμμαχοι της κυβέρνησης

Για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του, ο Γ. Πεταλωτής επικαλέστηκε αντίστοιχες δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Με αφορμή το γεγονός ότι ένα από τα πακέτα φέρεται να έφτασε από την Ελλάδα στο γραφείο της στη Γερμανία, η Αγκ. Μέρκελ είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Passauer Neue Presse» ότι «η τρομοκρατία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, μόνο εάν συντονιστούν οι δυνάμεις σε παγκόσμια κλίμακα». Η ίδια ζήτησε το κλείσιμο των κενών ασφαλείας στις αερομεταφορές εμπορευμάτων.

Η τρομοϋστερία που έντεχνα καλλιεργείτε σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, θέτει επί τάπητος ένα νέο κατασταλτικό πλαίσιο σε βάρος των λαών, με τη γερμανική κυβέρνηση να πρωτοστατεί για την εισαγωγή εντός της ΕΕ νέων μέτρων ασφαλείας προκειμένου να «προληφθούν τρομοκρατικές επιθέσεις μέσω εμπορικών πτήσεων».

Σε πρώτο στάδιο, το ζήτημα θα τεθεί αύριο στις Βρυξέλλες, όπου και θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εμπειρογνωμόνων από τα κράτη - μέλη της ΕΕ σε θέματα ασφαλείας στον τομέα των αερομεταφορών. «Η Σύνοδος Κορυφής του Δεκεμβρίου πρέπει στη συνέχεια να αποφασίσει επί προτάσεων για ένα πακέτο πανευρωπαϊκών μέτρων» δήλωσε πηγή της γερμανικής καγκελαρίας.

Το δικό του έμπειρο λιθαράκι στο κλίμα της τρομοφοβίας ήρθε να βάλει και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, με ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, με το οποίο καλεί τους Αμερικάνους πολίτες να είναι προσεκτικοί με τα ύποπτα πακέτα και να συνεργάζονται με την αστυνομία.

Στα αμερικάνικα ΜΜΕ, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αμερικανικών υπηρεσιών, δεν υπάρχει σύνδεση με την υπόθεση αποστολής παγιδευμένων πακέτων από την Υεμένη και ότι το πρόβλημα που προέκυψε στην Αθήνα αποτελεί μέρος της «εσωτερικής τρομοκρατίας».

Σε δημοσίευμα της «Wall Street Journal», επιχειρείται ευθέως η σύνδεση της υπόθεσης των παγιδευμένων δεμάτων στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση, καθώς υπονοείται «κλιμάκωση της βίας από τους Ελληνες αντάρτες των πόλεων, εν μέσω αυστηρών μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διευρύνεται το κλίμα τρομοφοβίας(2016-08-09 00:00:00.0)
Ετοιμάζει νέο κλίμα τρομοφοβίας(2016-03-24 00:00:00.0)
Συνεργασία «Αλ Σαμπάμπ» με «Αλ Κάιντα»(2012-02-11 00:00:00.0)
Συνέδριο ζύμωσης νέας αποσταθεροποίησης(2010-03-24 00:00:00.0)
Περί πράξεων(2004-03-19 00:00:00.0)
Αύριο η Πανελλαδική Σύσκεψη των Επιτροπών(2001-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ