Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, ούτε ώρα χαμένη

Σε συγκέντρωση στην Καλαμαριά μίλησαν χτες το βράδυ ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης, και ο Δαμιανός Παπαδόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Δαμιανός Παπαδόπουλος
Ο Δαμιανός Παπαδόπουλος
«

Τέσσερις μέρες έμειναν. Δεν αφήνουμε ώρα να πάει χαμένη. Με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο χέρι, να βρεθούμε σε κάθε λαϊκό σπίτι. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν ξαμοληθεί με πιέσεις και ρουσφέτια. Να στηρίξουμε, να βοηθήσουμε κάθε άνθρωπο, που έχασε απ' αυτή την πολιτική, που αγανακτεί και οργίζεται, που σκέφτεται να κάνει το βήμα στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Να μη μείνει με το βήμα μετέωρο, να μη μείνει το βήμα μισό. Να μη δειλιάσει». Με αυτή την προτροπή απευθύνθηκε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλους όσοι δίνουν τη μάχη μαζί με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας χτες βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Στη συγκέντρωση, που κατάφερε να αναδείξει την απήχηση που βρίσκει το κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο λαό της περιοχής, μίλησε και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Δαμιανός Παπαδόπουλος. «Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να εμπνεύσουμε τους Καλαμαριώτες και τις Καλαμαριώτισσες. Με τη στάση μας όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι ο λαός μπορεί να μας εμπιστευθεί», είπε.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην απουσία δύο συντρόφων από την Καλαμαριά, που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή τους τελευταίους μήνες, του Γιώργου Τεμεκενίδη και του Αντώνη Βαφειάδη, και σημείωσε: «Το κενό στην καρδιά μας παραμένει, το κενό όμως στη δράση το καλύπτουμε καθημερινά με ένταση του αγώνα».

Ανάμεσα σε άλλα τόνισε στην ομιλία του: «Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησαν με τα περί "χρεοκοπίας" της χώρας, συνέχισαν με το να επισείουν την "απειλή" των πρόωρων εκλογών και ολοκληρώνουν με τον "κίνδυνο αποσταθεροποίησης". Στα σοβαρά, ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι θα χρεοκοπήσουμε, θα πρέπει να πάμε σε εκλογές και θα αποσταθεροποιηθούμε αν δεν εκλεγεί ο κ. Μπόλαρης;

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Motion Team

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ποια χρεοκοπία να φοβηθεί ο ελληνικός λαός; Η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για να μπορούν να δίνονται μισθοί κάτω από τις Κλαδικές Συμβάσεις, κάτω και από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων. Δίνει πράσινο φως στους εργοδότες για μισθούς πραγματικής πείνας στους εργαζόμενους, αξιοποιώντας και την αισχρή στάση της ΓΣΕΕ. Την ίδια στιγμή οι προτάσεις νόμου που καταθέτει το ΚΚΕ στη Βουλή για την προστασία των ανέργων, των φτωχών αγροτών και των μικροεπαγγελματιών, που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους, καταψηφίζονται και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ.

Γιατί να φοβηθεί ο λαός τυχόν πρόωρες εκλογές; Εχει μπροστά του εκλογές, έτσι κι αλλιώς. Εμείς τον καλούμε να τις αξιοποιήσει, για να μην τους αφήσει να πανηγυρίζουν την επόμενη μέρα. Να τους χαλάσει τα σχέδια. Να βγει αυτός ένα βήμα πιο μπροστά. Να μην μπορούν να επικαλούνται τη λαϊκή έγκριση για τα βάρβαρα μέτρα που έχουν έτοιμα. Μόνο η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" έχει τέτοιο περιεχόμενο. Είναι η καλύτερη τιμωρία σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δε θα τη δείτε την επόμενη μέρα να κατατίθεται υπέρ κεντροαριστερών ή κεντροδεξιών σεναρίων κυβερνητικής συνεργασίας ή υπέρ σεναρίων "μεγάλου συνασπισμού". Εχουν πρόθυμους γι' αυτά τα σενάρια από το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, από το ΛΑ.Ο.Σ., από τη "Δημοκρατική Αριστερά", την κ. Μπακογιάννη.

Σημερινά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συνολικό ψαλίδι 2 εκατ. ευρώ στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Σερρών και Δυτικής Μακεδονίας. Οι πρόεδροί τους δηλώνουν ότι θα τα κόψουν από τη θέρμανση, τη σίτιση και τη στέγαση των σπουδαστών. Για εξοπλισμό, συγγράμματα και προσωπικό δε χρειάζεται να πούνε κάτι. Είναι κομμένα από καιρό στα "ανωτατοποιημένα" ΤΕΙ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τι θα κάνουν γι' αυτό ο κ. Μπόλαρης και ο κ. Ψωμιάδης; Οι χαρούμενοι με τις αρμοδιότητες του "Καλλικράτη"; Πόσο θα τη φτάσουν την τοπική φορολογία; Πόσα ιδρύματα και σχολεία θα κλείσουν; Πόσα θα τα κάνουν "σούπερ μάρκετ γνώσης", με επιχειρηματίες χορηγούς και το λογαριασμό στο ταμείο;».


Από τη συγκέντρωση στην Καλαμαριά
Από τη συγκέντρωση στην Καλαμαριά

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ