Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να δυναμώσει το ΚΚΕ

Στις δύο περίπου βδομάδες που απέμειναν ως τη διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης για τα όργανα της τοπικής διοίκησης, οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες, κάθε άνθρωπος του μόχθου, οφείλει να σκεφτεί πολύ σοβαρά τον αντίκτυπο που θα έχει η ψήφος του την επομένη των εκλογών. Το ΚΚΕ τούς καλεί αυτή τη φορά να μη διστάσουν. Να αντιστοιχίσουν την οργή και τη δυσαρέσκεια με την ψήφο, να τιμωρήσουν τους υπαίτιους για τα προβλήματα που βιώνουν. Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ρίχνοντας όσο γίνεται πιο κάτω το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Αυτή είναι η μόνη επιλογή που θα πιάσει τόπο, άμεσα, την επαύριο των εκλογών. Θα δημιουργήσει ένα πρώτο ρήγμα στο σημερινό αρνητικό για τα λαϊκά συμφέροντα συσχετισμό δύναμης.

Η ψήφος στις δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ θα εξασφαλίσει στο λαό καλύτερες θέσεις, ευνοϊκότερα μετερίζια, για την ανάπτυξη της πάλης του. Θα βοηθήσει ώστε να τρομάξουν αυτοί που προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν, τον καταδικάζουν στην ανέχεια, στην ανασφάλεια, στην αγωνία για το αύριο, δηλαδή ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και οι άλλοι του ευρωμονόδρομου, αφού θα είναι πολιτικά αποδυναμωμένοι. Θα του προσφέρει συμμάχους στις διεκδικήσεις του, τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που έχει κάθε συμφέρον να αναδείξει στα όργανα της τοπικής διοίκησης. Θα αναπτερώσει το ηθικό του, θα αναζωπυρώσει την ελπίδα, θα «φυσήξει» έναν αναζωογονητικό άνεμο στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Κι αυτό γιατί θα καταγράψει τη διάθεση των ανθρώπων του μόχθου να αντιπαλέψουν όσους αποδεδειγμένα δρουν για συμφέροντα εχθρικά προς τα δικά του.

Αυτή η διάθεση είναι υπαρκτή και πρέπει να βρει έκφραση και στην κάλπη. Η ψήφος στις δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ δεν θα μπορεί να παρερμηνευτεί ή να ερμηνευτεί κατά το δοκούν. Το μήνυμά της θα είναι καθαρό και ξάστερο. Οπως καθαρό είναι για το ΚΚΕ ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα κάνουν το βήμα, να ρίξουν στην κάλπη τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δεν θα το κάνουν γιατί συμφωνούν στο 100% με την ιδεολογία του ΚΚΕ. Δεν είναι ψήφος που προϋποθέτει ή που εκφράζει πλήρη ταύτιση με τις θέσεις του Κόμματος. Είναι ψήφος που θα αποτυπώσει την αυξανόμενη θέληση του λαού να συμπορευτεί μαζί του στους αγώνες.

Είναι ακόμα ψήφος που θα εκφράσει έμπρακτα τη διάθεση του λαού να χειραφετηθεί απ' το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ψήφος που δε θα προσμετρηθεί υπέρ αυτής της πολιτικής «πέφτοντας» υπέρ άλλων δυνάμεων που στηρίζουν το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης όπως ο ΛΑ.Ο.Σ., ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι λεγόμενοι «αντάρτες», «ανεξάρτητοι» κ.λπ. Η λαϊκή ορμή να κάνει σκόνη τα αναχώματα. Η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ θα δώσει ώθηση στη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών. Οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να ζήσει ο λαός καλύτερα, να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει, έχουν ωριμάσει. Ακόμα κι αν στις εκλογές δεν κρίνεται το ζήτημα της εξουσίας, είναι καιρός να εκφραστούν και στην κάλπη οι θετικές διεργασίες που εξελίσσονται στις λαϊκές συνειδήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μαχητικότητα και ευθύνη στα νέα καθήκοντα(2014-05-26 00:00:00.0)
Δυνατό ΚΚΕ δυνατός λαός(2010-11-07 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη(2010-11-02 00:00:00.0)
Τώρα ν' αρπάξει ο λαός την ευκαιρία(2010-11-02 00:00:00.0)
Προβοκάτσια για να εξουδετερωθεί η λαϊκή οργή(2010-10-23 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στις Περιφέρειες και τους Δήμους(2010-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ