Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΙΡΑΙΑ
Οι φοιτητές να βγάλουν συμπεράσματα

«Ως πλασιέ των μεγάλων επιχειρήσεων και των εφοπλιστών εμφανίστηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, την Τετάρτη 13 Οκτώβρη, ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, Γιάννης Μίχας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πειραιά.

«Χωρίς να έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι της συμφωνίας της ελληνικής και της κινέζικης κυβέρνησης που βάζει ταφόπλακα στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία προς όφελος των εφοπλιστών, έδωσε διαπιστευτήρια ότι θα είναι ο καλύτερος μεσάζων μεταξύ επιχειρήσεων και Πανεπιστημίου που θα τους εξασφαλίζει φτηνό εργατικό - επιστημονικό προσωπικό και ερευνητικό έργο για μεγαλύτερη κερδοφορία.

Συναντήθηκε μόνο με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου χωρίς καμία αναφορά στην επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους. Δεν είχε τίποτα να πει για τα υπέρογκα έξοδα που δαπανά ένας φοιτητής απ' την επαρχία καθώς το Πανεπιστήμιο Πειραιά δε διαθέτει Εστία και έχει παγώσει η επιδότηση ενοικίου μέχρι το Γενάρη του 2011. Κουβέντα επίσης δεν είχε να πει για μεταφορά του Πανεπιστημίου Πειραιά στην Αρση Βαρών, στη Νίκαια, που δεν την υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι φανερό το γιατί, αφού ορέγονται το φιλέτο της Νίκαιας τα επιχειρηματικά συμφέροντα».

«Οι φοιτητές, τονίζεται στην ανακοίνωση, να βγάλουν συμπεράσματα. Να εναντιωθούν στην πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ που σμπαραλιάζει τις σπουδές και τις ζωές τους. Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης που μετατρέπουν τις σχολές σε μαγαζιά - παραρτήματα των επιχειρήσεων και τους φοιτητές σε φτηνό, ευέλικτο, εργατικό δυναμικό. Να στείλουν μήνυμα ανυπακοής γεμίζοντας τις κάλπες με τα γαρίφαλα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στους δήμους και τις περιφέρειες. Να οργανώσουν τώρα την πάλη τους για Παιδεία αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν, προς όφελος του λαού. Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης στην Παιδεία, να μην πληρώσει τη κρίση ο λαός μας. Αμεσα οι Εστίες της Αρσης Βαρών να φιλοξενήσουν τους φοιτητές που το έχουν ανάγκη και να ξεκινήσει εκεί η μεταφορά του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ούτε ένα ευρώ για μεταφορά, σημειώσεις, εργαστήρια και σίτιση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ