Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας

Περιοδεία του Γ. Μανουσογιαννάκη στο Ναυτικό Επαγγελματικό Λύκειο Πειραιά

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης
Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης
«Μπροστά στη σημερινή επίθεση που δέχεστε στο εισόδημα και στα δικαιώματά σας, με την ψήφο σας στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε περιφέρειες και δήμους που στηρίζει το ΚΚΕ, μπορείτε: Να αντισταθείτε στα χειρότερα που ετοιμάζουν σε βάρος σας. Να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις και τους πόλους αντίστασης σε αυτή την πολιτική και την εφαρμογή μέσα και από τον "Καλλικράτη". Να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου για την ανατροπή αυτής της πολιτικής». Με αυτά τα λόγια, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς στο Ναυτικό Επαγγελματικό Λύκειο Πειραιά, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί, «να καταδικάσετε με την ψήφο σας το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και να ενισχύσετε τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Αφού συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς για τις νέες περικοπές που έρχονται, το ενιαίο μισθολόγιο, τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ «η κυβέρνηση, τόνισε, χρησιμοποιεί ως επιχείρημα την οικονομική κρίση και το χρέος. Σε αυτό το επιχείρημα συμφωνούν και όλοι οι άλλοι εκτός από το ΚΚΕ και διαφωνούν μόνο στη συνταγή των μέτρων. Οποια συνταγή και αν ακολουθήσεις, όλες είναι στην κατεύθυνση του περιορισμού του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου».

Αποκαλυπτικό παράδειγμα για τα χειρότερα που έρχονται μέσα από την εφαρμογή και του «Καλλικράτη» και στον τομέα της εκπαίδευσης είναι οι ανεπίτρεπτες συνθήκες που αναγκάζονται σε καθημερινή βάση να κάνουν μάθημα οι μαθητές του Ναυτικού Επαγγελματικού Λυκείου.

Το σχολείο στεγάζεται σε ένα οκταώροφο νοικιασμένο κτίριο που η Πολεοδομία έχει χαρακτηρίσει ως αποθήκη και γι' αυτό το λόγο έκλεισε και το κυλικείο. Δεν υπάρχει προαύλιο, ούτε χώρος για αθλοπαιδιές, παρά ένας μικρός ημιυπαίθριος που έχει διαμορφωθεί υποτυπωδώς. Επίσης, στο υποτιθέμενο προαύλιο, υπάρχει πηγάδι, το οποίο πολλές φορές λόγω των βροχοπτώσεων πλημμυρίζει και τα νερά φτάνουν μέχρι τα υπόγεια εργαστήρια, δημιουργώντας κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Στα εργαστήρια του υπογείου ο αερισμός είναι ανεπαρκέστατος και οι σκάλες, ιδιαίτερα σε περίπτωση κινδύνου, είναι επικίνδυνες.

«Εχουμε υποχρέωση να κτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας μαζί με τα παιδιά μας», τόνισε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης. «Να οργανώσουμε την πάλη των εργαζομένων για να μπει φραγμός σε αυτήν την πολιτική», επισημαίνοντας πως «το ΚΚΕ στα 90 χρόνια της δράσης και ιστορίας του ήταν πάντα με τους εργαζόμενους και ποτέ με το κεφάλαιο, ενώ όλοι οι άλλοι το έχουν κάνει με τον έναν ή άλλον τρόπο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωση εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»(2011-03-11 00:00:00.0)
Ψήφο για ενισχυμένους αγώνες την επόμενη μέρα(2010-10-21 00:00:00.0)
Στη «μάχη» με τους εργάτες της Ζώνης(2006-09-15 00:00:00.0)
Κάλεσμα ενίσχυσης των αγωνιστικών συνδυασμών(2006-09-14 00:00:00.0)
Συνταγή ΠΑΣΟΚ...(2002-10-02 00:00:00.0)
Παρόντες σ' όλα τα προβλήματα οι κομμουνιστές(1996-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ