Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Μαυρίστε αναχώματα και κυβερνητικούς υποψηφίους

Ομιλία - περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στον Αγ. Ελευθέριο

Από την επίσκεψη στη «Φαρμαλούξ»
Από την επίσκεψη στη «Φαρμαλούξ»
Το ρόλο συνδυασμών - αναχωμάτων που εμφανίστηκαν στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και τη στάση δημοτικών παρατάξεων που στήριξαν ποικιλότροπα την κυβερνητική πολιτική φοροληστείας και εμπορευματοποίησης υπηρεσιών όλα τα προηγούμενα χρόνια, κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», χτες το βράδυ, μιλώντας σε μια μαζική συγκέντρωση στο πάρκο του Αγ. Ελευθερίου επί της Αχαρνών.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε υποψήφιους περιφερειάρχες, όπως οι Μητρόπουλος - Δημαράς - Αλαβάνος - Ψαριανός, λέγοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια καλλιεργούσαν τη συναίνεση και την υποταγή του λαού. Οπως επίσης κατήγγειλε τον νυν δήμαρχο Αθήνας και εκ νέου υποψήφιο, Νικήτα Κακλαμάνη, ότι εφάρμοσε στο ακέραιο τις κυβερνητικές κατευθύνσεις περί ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και επιβολής φόρων στους εργαζομένους. Συμπλήρωσε ότι η ψήφος στον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για την Αθήνα, Γ. Καμίνη, θα σημάνει έγκριση, νομιμοποίηση των μέτρων που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση την επομένη των εκλογών. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κανένας προοδευτικός και ριζοσπάστης άνθρωπος δεν μπορεί να δείχνει εμπιστοσύνη στο χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, το συνονθύλευμα όπως το χαρακτήρισε, και το μάλε βράσε του σε ό,τι αφορά στο ποιος από αυτούς συντάσσεται με ποιον σε Δήμο και Περιφέρεια.

Συνέχισε λέγοντας ότι έχει σημασία σε αυτή την προεκλογική περίοδο να αναδειχθεί η υπεροχή των θέσεων και της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ, στα εκατομμύρια των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, σε όλους αυτούς που ζουν στο πετσί τους καθημερινά την πίεση από τα μέτρα της κυβέρνησης, να τους δοθεί διέξοδος στην οργή τους, και αυτή η διέξοδος δεν είναι άλλη από τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το Κόμμα. Πρόσθεσε ότι είναι ευκαιρία να ταρακουνήσουμε ανθρώπους που προηγουμένως είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, να κερδίσουμε λαϊκές συνειδήσεις, να τους πείσουμε ότι μπορούν να αξιοποιήσουν την ψήφο τους πραγματικά, αυτή η ψήφος να φέρει αποτέλεσμα, να αναδείξει εκπροσώπους στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, ακόμα και δημάρχους ή και περιφερειάρχες, που θα παλέψουν ώστε να παρθούν μέτρα - ανάσες για τη λαϊκή οικογένεια, θα συμβάλουν στην οργάνωση των λαϊκών αγώνων. Οτι η ψήφος στο συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα δείξει και τη διάθεση του λαού να ορθώσει το μπόι του, τη βούλησή του να τραβήξει στον άλλο δρόμο ανάπτυξης με την κοινωνικοποίηση όλου του πλούτου που παράγει.

Τη συγκέντρωση «άνοιξε» ο υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος Λευτέρης Νικολάου, που στο σύντομο χαιρετισμό του κατήγγειλε το μαύρο μέτωπο των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΕΕ και κάλεσε σε συμπόρευση των ανθρώπων του μόχθου με το ΚΚΕ.

Το απόγευμα, ο Νίκος Σοφιανός είχε περιοδεύσει σε καταστήματα στην περιοχή του Αγ. Ελευθερίου, στις οδούς Ιακωβίδου, Ιωνίας, Τσούντα, Αναβρυτής, Πετρίδου και Ζαχαρία Παπαντωνίου. Συζήτησε με τους επαγγελματοβιοτέχνες για τα προβλήματα που τους ταλανίζουν (χαρακτηριστική η εικόνα από τα πάμπολλα κλειστά μαγαζιά, άδειες να χάσκουν οι βιτρίνες από τα λουκέτα το ένα δίπλα στο άλλο) και τους κάλεσε να υποστηρίξουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ως ένα καίριο μήνυμα αντίστασης στα μέτρα που τους συνθλίβουν σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός επισκέφθηκε τη φαρμακαποθήκη «Φαρμαλούξ», στο Βοτανικό, όπου κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την ευκαιρία των εκλογών και να φρενάρουν τα μέτρα που έρχονται, ενισχύοντας τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ