Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και με τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Η χτεσινή απάτη με τα τιμολόγια της ΔΕΗ ήταν για την κυβέρνηση άκρως ...επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερα σημαντικών ανατιμήσεων που έχουν αποφασιστεί και τις οποίες δε θέλουν να τις ανακοινώσουν τώρα, ενόψει εκλογών, φοβούμενοι ότι θα ξεσηκωθεί ο κόσμος.

Εμείς πάντως κάναμε κάποιους σχετικούς υπολογισμούς. Η αλήθεια είναι ότι συγκρίσεις μπορούν να γίνουν μόνο για το πρώτο κλιμάκιο της κατανάλωσης, που είναι μέχρι τις 800 κιλοβατώρες, κλιμάκιο που χρησιμοποιούν στην ανακοίνωση και για τα νέα τιμολόγια.

Η κατανάλωση των 800 κιλοβατώρων σήμερα χρεώνεται ως εξής: Πάγιο 8,76 ευρώ και τιμή ρεύματος 61,40 ευρώ (0,07671 ευρώ η κιλοβατώρα). Σε αυτά τα 70,16 ευρώ υπολογίζουμε και ΦΠΑ 11%, άρα η συνολική χρέωση για τις 800 κιλοβατώρες είναι 77,87 ευρώ.

Σύμφωνα με τη χτεσινή ανακοίνωση της ΔΕΗ, η «μέση χρέωση λογαριασμού από την 1/1/2011» για τις 800 κιλοβατώρες θα διαμορφωθεί στα 112,1 ευρώ! Με δυο λόγια, εδώ έχουμε μια αύξηση της τιμής το ποσοστό της οποίας φτάνει το 44% και όχι το 13,7% που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση.

Το θράσος τους, βέβαια, είναι τέτοιο που σίγουρα θα βγουν να πουν διάφορα (πώς τα λένε; ...τεχνοκρατικά), για να υποστηρίξουν ότι οι ανατιμήσεις θα είναι μικρότερες. Μπορεί και να είναι. Αυτοί επέλεξαν να μη δημοσιοποιήσουν τις νέες τιμές και να σερβίρουν στον κόσμο την ψευτοπροπαγάνδα τους.

Η ουσία του θέματος είναι ότι η κυβέρνηση, έχοντας στόχο να εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τους κατόχους μεγάλων χαρτοφυλακίων μετοχών της ΔΕΗ, επιβάλλει για μια ακόμα φορά μεγάλες ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ