Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιλαϊκή συναίνεση πίσω από τις κοκορομαχίες

Ψευτοαντιπολίτευση και επί της ουσίας στήριξη στις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προσφέρει ο Ατ. Σαμαράς

Στην Παιδεία, στην οικονομία και σε κάθε άλλο τομέα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπηρετούν την ίδια πολιτική, όσο κι αν προσπαθούν με ψευτοαντιπαραθέσεις να κοροϊδέψουν το λαό
Στην Παιδεία, στην οικονομία και σε κάθε άλλο τομέα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπηρετούν την ίδια πολιτική, όσο κι αν προσπαθούν με ψευτοαντιπαραθέσεις να κοροϊδέψουν το λαό
Πλήρη στήριξη και συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή πυκνώνει τα άσφαιρα φραστικά πυρά κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου, για να ψαρέψει στα θολά της λαϊκής δυσαρέσκειας μπροστά στις εκλογές του Νοέμβρη.

Η στήριξη της ηγεσίας της ΝΔ εκφράζεται καθημερινά με τη θέση που παίρνει σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και τις αντιδραστικές «διαρθρωτικές αλλαγές» που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ τα κεντρικά στελέχη της πλειοδοτούν υπέρ της άμεσης λήψης μέτρων ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρήσεων.

Μόνο χτες, για παράδειγμα, η ΝΔ υπερθεμάτισε υπέρ των αντιδραστικών αλλαγών στα ΑΕΙ - ΤΕΙ που υλοποιούνται μέσα από το νόμο πλαίσιο της κυβέρνησης, όπως προέκυψε καθαρά από τις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε ο Α. Σαμαράς με τους πρυτάνεις. Προκειμένου να διασώσει τα ψευτοαντιπολιτευτικά προσχήματα, η αρμόδια τομεάρχης εξέφρασε δημαγωγικά την ευχή «να εξαιρεθεί η Παιδεία από τη λιτότητα».

Την ίδια συναινετική στάση κράτησε η Ρηγίλλης και στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, όπου άσκησε κούφια επί της ουσίας, κριτική, κυρίως από τη σκοπιά της αθέτησης των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού για πάγωμα των τιμολογίων. Στο δια ταύτα, όμως, τις αποδέχεται ως αναγκαίες, αφού ούτε θέτει ζήτημα ανάκλησής τους και πολύ περισσότερο μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Από τη σκοπιά των συμφερόντων των επιχειρήσεων ασκεί επίσης ψευτοκριτική στην κυβέρνηση για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που επιχορηγούν με 1 δισ. ευρώ την εργοδοσία, στο όνομα της διατήρησης θέσεων εργασίας. Ο αρμόδιος τομεάρχης Γ. Βούτσης, κατηγορεί την κυβέρνηση. αφ' ενός, για καθυστέρηση και από την άλλη για γραφειοκρατία που, όπως υποστηρίζει, έχει ως συνέπεια τα προγράμματα «να μην είναι πλέον ελκυστικά για τις επιχειρήσεις και να μην αποτελούν πλέον κίνητρο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» (!)

Ανοιχτά υπέρ της συναινετικής γραμμής τάχθηκε για ακόμα μια φορά ο Δ. Αβραμόπουλος, δηλώνοντας (στον «Realfm») ότι «τούτη την ώρα καλό θα είναι να βάλουμε όλοι μυαλό, να μη βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας εδώ. Να συνεννοηθούμε, για να μπορέσουμε να υπερβούμε την κρίση». Επισήμανε μάλιστα με έμφαση ότι παρά τις περί του αντιθέτου εντυπώσεις που δημιουργούνται, «στην πραγματικότητα εκείνο που διακρίνει τη δική μας πολιτική είναι μία στάση εθνικής ευθύνης».

Σημείωσε επίσης ότι «πρώτοι εμείς ανοίξαμε το μεγάλο κεφάλαιο της συναίνεσης που έδωσε τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα στην αρχή, αλλά στη συνέχεια ο πολωτικός λόγος, όλες αυτές οι ιστορίες με τις Εξεταστικές, δίχασαν το πολιτικό σύστημα».

Σε «πρώτο πλάνο» βρίσκονται οι δικομματικές κοκορομαχίες για ανούσιες λεπτομέρειες, όπως για το ποιος έλεγε ψέματα και ποιος εξαπάτησε το λαό. Από την Κόρινθο, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Πελοπόννησο, ο Αντ. Σαμαράς, απαντώντας στα όσα είπε νωρίτερα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός, ισχυρίστηκε ότι ο Γ. Παπανδρέου έλεγε και λέει ψέματα, και πως «τώρα πια τον έχει καταλάβει όλος ο κόσμος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ