Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο μέτωπο με την ΠΑΣΥ

Οι φτωχοί αγρότες έχουν να ελπίζουν μόνο στη δύναμη του αγώνα τους. Η στάση ανοχής και συμβιβασμού στη βάρβαρη πολιτική των κυβερνώντων και της ΕΕ και σε όσους στηρίζουν αυτήν την πολιτική, μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει σε βάρος της αγροτιάς. Είναι ολοφάνερο πως η λύση βρίσκεται στο συντονισμένο αγώνα μαζί με όσους θίγονται από την ίδια αντιλαϊκή αντιαγροτική πολιτική, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Για τους φτωχούς αγρότες ένα πρώτο βήμα, άμεσο και καθοριστικό, είναι η συστράτευση με την ΠΑΣΥ, η ισχυροποίησή της ως δύναμης άσκησης πίεσης και αντίστασης, με προοπτική την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η ΠΑΣΥ εκφράζει τα συμφέροντα χιλιάδων φτωχών αγροτών, που στην πλειοψηφία τους είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες έχοντας υποθηκεύσει το βιος τους. Εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών, που αντιπροσωπεύουν τα 3/4 των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με ετήσιο εισόδημα πολύ κάτω από το όριο φτώχειας.

Η ΠΑΣΥ δεν είναι ούτε κόμμα ούτε παράταξη. Είναι πόλος συσπείρωσης αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών, μαχόμενων αγροτών, συνδικαλιστικά οργανωμένων σε αγροτικούς συλλόγους, επιτροπές αγώνα, συνεταιριστικές ενώσεις, ομοσπονδίες, ανεξάρτητα αν εκφράζουν σε αυτούς ως πλειοψηφία ή ως μειοψηφία αντιμονοπωλιακούς στόχους.

Σε αυτήν τη συσπείρωση έχουν θέση μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες και οι εργάτες γης, αλλά και οι γεωτεχνικοί επιστήμονες. Η λύση και η διέξοδος που προτείνει η ΠΑΣΥ είναι η ανάπτυξη της λαϊκής συμμαχίας, ο κοινός αγώνας με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, τα ριζοσπαστικά μέτωπα και οργανώσεις της νεολαίας και των γυναικών, για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας, για τη λαϊκή εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ