Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΚΡΗΝΗ ΚΑΙ ΟΙΧΑΛΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Περιοδεία στις περιοχές που πλημμύρισαν

Στην Κρήνη και στην Οιχαλία Τρικάλων, που επλήγησαν από τη βροχόπτωση το περασμένο Σαββατοκύριακο περιόδευσε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής την Ευαγγελία Στεργίου, υποψήφια δήμαρχο Φαρκαδόνας. Το κλιμάκιο διαπίστωσε ότι οι ζημιές που υπέστησαν, κυρίως, οι αγροτικές καλλιέργειες, είναι τεράστιες, καθώς περισσότερα από 26.000 στρέμματα με βαμβάκι, καλαμπόκι, πιπεριές καταστράφηκαν ολοκληρωτικά. Επίσης, σημαντικότατες ζημιές υπέστησαν και ποιμνιοστάσια από την την ανεξέλεγκτη ροή των υδάτων.

Οι πληγέντες αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, στη συζήτηση που έγινε μαζί τους, κατήγγειλαν τόσο την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ευθύνεται για την έλλειψη αντιπλημμυρικών και άλλων έργων υποδομής, όσο και τις Νομαρχιακές και Δημοτικές αρχές, των δύο κομμάτων που στήριξαν και υλοποίησαν αυτή την πολιτική.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Φαρκαδόνας, «τώρα, μετά την καταστροφή, όλοι οι γαλαζοπράσινοι παράγοντες, υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, παρέλασαν στον τόπο του εγκλήματος χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για το κακό που μας βρήκε».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί την αγροτιά σε ξεσηκωμό και συστράτευση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της περιοχής για να διεκδικήσουν από κοινού άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, όπως: Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των πληγέντων για το 100% του φυτικού - ζωικού κεφαλαίου και εγκαταστάσεων. Πάγωμα των δανείων τους στις τράπεζες και των οφειλών τους στο δημόσιο. Σχεδίαση και εκτέλεση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών και αποστραγγιστικών έργων στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ