Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
«Να κατεβούμε όλοι στο δρόμο»!

Εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς πραγματοποιούν καθημερινά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Από τη χθεσινή συζήτηση με τους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ
Από τη χθεσινή συζήτηση με τους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ
Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 23 Σεπτέμβρη ενάντια στις νέες αυξήσεις τις οποίες ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο πετρέλαιο, στο ρεύμα, στο ΦΠΑ και να συσπειρωθούν στην κατεύθυνση αγωνιστικής καταδίκης των αντεργατικών-αντιλαϊκών πολιτικών, των κομμάτων και των συνδικαλιστικών δυνάμεων που στηρίζουν την εφαρμογή τους, κάλεσε τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό, ο Παν. Ηλιόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σε χτεσινή παρέμβαση. Στο πλαίσιο των εξορμήσεων που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων τα οποία συνδιοργανώνει σε όλη την Ελλάδα μαζί με ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, έγινε συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο.

«Πρέπει να υπάρξει ξεσηκωμός, να πάρουμε μέρος στα συλλαλητήρια. Να κατέβουμε στο δρόμο γιατί δεν πάει άλλο. Θα το μετρήσουν, θα το πάρουν υπόψη τους. Θα αναγκαστούν να κάνουν πίσω αρκεί να υπάρχει μαζική συμμετοχή και καταδίκη από το λαό», τόνισε ο Π. Ηλιόπουλος.

Επισήμανε πως «τα μέτρα αυτά δεν έχουν τέλος. Τέλος θα έχουν μόνο αν ξεσηκωθεί ο κόσμος». Πιο κάτω ξεκαθάρισε ότι απαιτείται ένταση της πάλης με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων εργαζόμενων σε όλα τα επίπεδα. Με αυτή την έννοια αναφέρθηκε και στις εκλογές στην Τοπική Διοίκηση λέγοντας ότι αν ενισχυθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ή τα άλλα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική τότε το μήνυμα που θα στείλουν οι εργαζόμενοι θα είναι «πάρτε κι άλλα μέτρα». Γι' αυτό πρόσθεσε «πρέπει να αλλάξουμε πορεία, να σκεφτούμε διαφορετικά. Να δώσουμε ψήφο στους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Είναι οι μόνοι που πραγματικά, είναι ενάντια στο μνημόνιο, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές». Πρέπει ακόμα, σημείωσε, οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και να «αναδείξουμε ηγεσίες στα συνδικάτα μας που θα είναι με τους εργάτες. Θα παλεύουν μαζί τους».

Σήμερα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στην ΕΘΕΛ, στο αμαξοστάσιο στην Πέτρου Ράλλη στις 9 π.μ., τη Δευτέρα, στο αμαξοστάσιο στην Ανθούσα στις 9 π.μ. Επίσης περιοδείες θα γίνουν: στον ΟΣΕ, τη Δευτέρα, στις 9 π.μ. στο μηχανοστάσιο Αγίου Ιωάννη Ρέντη, την Τρίτη στις 9 π.μ. στο Κεντρικό εργοστάσιο στον Πειραιά και στις 9 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Καρόλου. Στον ΗΛΠΑΠ, τη Δευτέρα, στον Κόκκινο Μύλο στις 7.30 π.μ.

Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια απευθύνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Στην Αθήνα, το ραντεβού για το συλλαλητήριο έχει οριστεί στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 6 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Πλ. Κάνιγγος: σωματεία και εργαζόμενοι Οικοδόμων, Μισθωτών τεχνικών, ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Εκπαιδευτικών, Τηλεπικοινωνιών, Εμπορίου, Επισιτισμού, Ιδ. Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστριών, Μεταφορών, Καλλιτεχνών, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Δικηγόρων. Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ Αθήνας και της ΟΓΕ.
  • Πλ. Βάθης: Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών, Φαρμάκου, Τύπου - Χαρτιού, Ενέργειας, Α΄ Αθήνας, Βόρειων Συνοικιών, Βορειοδυτικών Συνοικιών.
  • Πλ. Καραϊσκάκη: Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Δυτικών Συνοικιών, Νοτιοδυτικών Συνοικιών, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Πλ. Εθν. Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς Νοτίων συνοικιών, Συνταξιούχοι.
  • Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).
  • Πλ. Κλαυθμώνος: Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Δημοσίου, Νοτιοανατολικών, Ανατολικών και Βορειοανατολικών Συνοικιών.
  • Μοναστηράκι: Τα συνδικάτα, οι φορείς και οι εργαζόμενοι του Πειραιά.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ