Σάββατο 24 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αστική δημοκρατία η βαρβαρότητα του μνημονίου

Στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου προσαρμόζει ο Γ. Παπανδρέου το μήνυμα της επετείου για τα 36 χρόνια από τη μεταπολίτευση, υπεραμυνόμενος της αντιλαϊκής πολιτικής.

«Οπως το 1974 αποτινάξαμε τα δεσμά της χούντας, είναι η ώρα να αποτινάξουμε αυτές τις δουλείες που μας κληροδότησε το παρελθόν και να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας πατρίδας καλύτερης, δικαιότερης, που πατά γερά στα πόδια της. Να ξαναδώσουμε περιεχόμενο, λάμψη και οξυγόνο στη δημοκρατία μας», αναφέρει προκλητικά στο μήνυμά του για τη σημερινή επέτειο. Οι «δουλείες», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι η διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις, αλλά στην πραγματικότητα εννοεί τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία τσακίζει η κυβέρνηση του μνημονίου.

«Δημοκρατία αξιών και σεβασμού της προσωπικότητας και της ζωής των πολιτών», ζητάει στο μήνυμά του το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ., που ψήφισε το μνημόνιο και στοχοποιεί κάθε εργατικό αγώνα. Ως στιγμή αντίστασης και αντεπίθεσης στο νεοφιλελευθερισμό που ευθύνεται για τα σημερινά αδιέξοδα, αντιλαμβάνεται τη σημερινή επέτειο η ΚΠΕ του ΣΥΝ, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις γενεσιουργές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τέλος, με την επίλυση του Κυπριακού συνδέει στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ την 36η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η «επέτειος της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Ελλάδα υπογραμμίζει ότι η δημοκρατία είναι μια μεγάλη κατάκτηση, η οποία πρέπει να περιφρουρείται και να εδραιώνεται συνεχώς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ