Σάββατο 24 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να ακυρωθεί κάθε στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ

Ερώτηση στη Βουλή, με αφορμή την άσκηση «Μίνωας 2010»

Να ακυρωθεί η άσκηση «Μίνωας 2010» και κάθε στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ απαιτεί το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας οι βουλευτές του Κόμματος Γιώργος Μαρίνος, Θανάσης Παφίλης, Σπύρος Χαλβατζής και Λιάνα Κανέλλη. Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Η παροχή τελικά διευκολύνσεων στην πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, στον ελληνικό εναέριο χώρο, είναι ακόμα ένα δείγμα της "ευαισθησίας" της κυβέρνησης και της ΕΕ για τα εγκλήματα του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, γενικότερα των λαών της περιοχής και κατά του "στολίσκου για τη Γάζα".

Η ενέργεια αυτή, που συνδυάζεται με την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ισραήλ, όπως και η προοπτική ολοκλήρωσης τον Οκτώβρη της άσκησης "Μίνωας 2010", αποτελούν ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση, γιατί η ίδια η κυβέρνηση, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, ανακοίνωσε στις 31 Μαΐου τη διακοπή των κοινών αεροπορικών ασκήσεων "Μίνωας 2010", ενώ σειρά χωρών έχουν απαγορεύσει τις υπερπτήσεις στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία.

Οι διευκολύνσεις έρχονται τη στιγμή που το Ισραήλ συνεχίζει την ίδια επιθετική πολιτική κατά των Παλαιστινίων, διατηρεί τον αποκλεισμό της Γάζας και δεν επιτρέπει την επιστροφή των δύο ελληνικών πλοίων της νηοπομπής. Ταυτόχρονα, κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή, οι απειλές του Ισραήλ για χτύπημα των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, οξύνονται οι σχέσεις με την Τουρκία, εντείνεται ο πόλεμος στο Αφγανιστάν και οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς «τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ακύρωση της άσκησης "Μίνωας 2010", των αεροπορικών ασκήσεων και κάθε στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, που στρέφεται κατά λαών και κρατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ