Παρασκευή 18 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ
Σε απόγνωση οι πληγέντες αγρότες

Tεράστιες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες στο Πήλιο από τη χαλαζόπτωση της 5ης Ιούνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε Ζαγορά και Πουρί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ποσοστό της ζημιάς στις μηλοκαλλιέργειες ανέρχεται από 65% - 80% και αφορά περίπου 10.000 μηλεόδεντρα. Οι πληγέντες παραγωγοί διεκδικούν την άμεση καταβολή ικανοποιητικών αποζημιώσεων στο 100% της ζημιάς.

Μεγάλο πλήγμα δέχονται και οι σιτοπαραγωγοί του νομού Μαγνησίας καθώς η έλλειψη των βροχοπτώσεων την περίοδο Μάρτη - Απρίλη είχαν σαν αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε δε, με τις έντονες βροχοπτώσεις, τις τελευταίες μέρες, που υποβάθμισαν την ποιότητα των σιτηρών.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες προκλήθηκαν ζημιές και σε καλλιέργειες της Φαρκαδόνας Τρικάλων, που πλημμύρισαν για μία ακόμα φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, από τα νερά των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, που σημειώθηκαν στην περιοχή. Από τις πλημμύρες επλήγησαν εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων με σιτηρά, βαμβάκι, τριφύλλια. Οι καταστροφές από πλημμύρες στην περιοχή, που λειτουργεί σαν λεκάνη συγκέντρωσης και απορροής των επιφανειακών νερών από πολλά σημεία της Θεσσαλίας, αποτελούν, δυστυχώς, συχνό φαινόμενο, με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που δεν υλοποιούν τ' αναγκαία αντιπλημμυρικά και άλλα έργα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ