Παρασκευή 18 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ
Αντίθετο το ΚΚΕ στο ψήφισμα για τους μάνατζερς

Το ΚΚΕ καταψήφισε το ψήφισμα που κατατέθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τον «Αθλητισμό, ειδικά για τους μάνατζερ ποδοσφαιριστών». Στην παρέμβασή του, κατά τη συνεδρίαση του ΕΚ στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Μπάμπης Αγγουράκης αιτιολόγησε την απόφαση του ΚΚΕ, αναφέροντας:

«Καταψηφίζουμε το ψήφισμα σχετικά με τους μάνατζερ των αθλητών στο ποδόσφαιρο, καθώς η δουλειά των μάνατζερ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εμπορευματοποίησης του ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για ένα ενιαίο κύκλωμα εκμετάλλευσης, όπου παίρνουν μέρος ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, πολυεθνικές, εταιρείες μάνατζερ, ο αθλητικός Τύπος και ο αθλητικός τζόγος. Μέσα σε αυτό το εμπορικό πανηγύρι δεν μπορούμε να δούμε ξεκομμένα τη δουλειά των μάνατζερ.

Μέσα από αυτήν την εκμετάλλευση δεν έχουν κέρδος μόνο οι μάνατζερ, αλλά και οι ΠΑΕ και οι χορηγοί τους. Πρόκειται για καθαρό εμπόριο αθλητών που όσο πουλάνε και είναι νέοι τους προωθούν, αλλά όταν μεγαλώσουν, τραυματιστούν ή δεν αποδεχτούν τους όρους τους, τους πετούν στα αζήτητα.

Οσον αφορά τη διακίνηση και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος είναι παγκοσμίως γνωστό και δεν περιμέναμε τη μελέτη για τους μάνατζερ. Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε ότι πολλές εταιρείες μάνατζερ που συνεργάζονται με τις ΠΑΕ έχουν οι ίδιες στην ιδιοκτησία τους ποδοσφαιριστές, φαινόμενο που συναντάμε πιο πολύ σε αφρικανικές και λατινοαμερικάνικες χώρες, όπου γίνεται κανονικό σκλαβοπάζαρο.

Η θέση μας πάνω σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη. Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, γιατί είναι αυτή που οδηγεί το ποδόσφαιρο σε όλες αυτές τις συνέπειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ