Πέμπτη 27 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΘΩΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ: «Σκιαμαχία αποδείχθηκε η αντίθεση του υπουργού Εργασίας κ. Α. Λοβέρδου με τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ για τον χρόνο εφαρμογής των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα και την απονομή πλήρους σύνταξης με 40 χρόνια. Την ώρα που ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος επέμενε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και για ενδεχόμενες αποκλίσεις από το μνημόνιο, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε ότι "οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό θα είναι αυτές που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο" και θα ξεκινήσουν το 2015 και όχι το 2018» (το πρώτο θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ: «Και στο θέμα αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να παίξει ένα πολύ άσχημο επικοινωνιακό παιχνίδι (...) όμως η εποχή που τα επικοινωνιακά παιχνίδια των κυβερνώντων είχαν στόχο τη νοημοσύνη των πολιτών έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα μιλάμε για αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή και το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων. Ας το καταλάβουν επιτέλους αυτό οι "παίχτες" και ας ασχοληθούν με την ουσία της κρίσης και όχι με την επικοινωνιακή διαχείρισή της» (το σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).

ΣΚΟΠΙΜΗ ΣΥΓΧΥΣΗ: «Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών διακατέχεται από απαισιοδοξία και αβεβαιότητα για το μέλλον. Ο εκνευρισμός και το άγχος είναι πλέον ορατά σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής (...) Το ασφαλιστικό, π.χ., είναι ένα καυτό θέμα που αφορά όλους. Δεν είναι δυνατόν να προκαλείται σύγχυση και να υπάρχει εσκεμμένα λανθασμένη ενημέρωση για το ποιες αλλαγές θα ψηφισθούν όταν είναι σαφές εξ αρχής τι προβλέπει το μνημόνιο δανεισμού από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Οι χωρίς τέλος διαρροές και οι δραματικές τηλεοπτικές εμφανίσεις δεν συνάδουν με τη σοβαρότητα των περιστάσεων και την ψυχραιμία που απαιτείται απ' όλους, και ιδιαίτερα απ' όσους χειρίζονται κρίσιμους φακέλους» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥ: «Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να αποσαφηνίσει αν προτίθεται να κάνει δεκτές τις προτάσεις του μηχανισμού στήριξης για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις» (το θέμα στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ