Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στοχοποιεί ευθέως τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Προσυπογράφει στο σύνολό του το νέο αντιλαϊκό πακέτο και ετοιμάζεται να το στηρίξει και με την ψήφο της στη Βουλή

Στο λαιμό τους κάθεται το δικαίωμα της εργατικής τάξης να οργανώνει και να περιφρουρεί τον αγώνα της
Στο λαιμό τους κάθεται το δικαίωμα της εργατικής τάξης να οργανώνει και να περιφρουρεί τον αγώνα της
Πανέτοιμη να στηρίξει και με την ψήφο της τα νέα βάρβαρα μέτρα όταν τα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση είναι η ηγεσία της ΝΔ, η οποία ταυτόχρονα κλιμακώνει την επίθεσή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις, φτάνοντας στο σημείο να αμφισβητήσει ουσιαστικά το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας.

Κινούμενη αταλάντευτα στη γραμμή της εθνικής ομοψυχίας και συστράτευσης, η Ρηγίλλης βάζει πλάτες για να περάσει και το νέο πακέτο των μέτρων που προωθούν από κοινού κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ. Αν και ο εκπρόσωπος του κόμματος απέφυγε χτες να προσδιορίσει ποια θα είναι η στάση του κόμματός του στην περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει την επόμενη βδομάδα στη Βουλή προς έγκριση τη συμφωνία με ΕΕ - ΔΝΤ, ωστόσο άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η ΝΔ προσυπογράφει επί της ουσίας το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων.

«Η ΝΔ θα περιμένει πρώτα από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία να δημοσιοποιήσει τη θέση της και από εκεί και πέρα, η ΝΔ, με υπεύθυνο τρόπο, θα προσδιορίσει επακριβώς τη στάση της», δήλωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος, καθιστώντας σαφές ότι επί της ουσίας των μέτρων δεν προβάλλει καμία διαφωνία.

Το μόνο ερώτημα που έχει η Ρηγίλλης είναι ποια διαδικασία θα επιλέξει η κυβέρνηση για την επικύρωση της συμφωνίας, με την οποία ενεργοποιείται ο μηχανισμός ΕΕ - ΔΝΤ. Αν, δηλαδή, θα περιοριστεί στην υπερψήφισή της από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ή θα ζητήσει να επικυρωθεί ως συνθήκη και άρα θα απαιτηθεί η υπερψήφιση από τα τρία πέμπτα των βουλευτών, δηλαδή από 180 βουλευτές. Η διαδικασία αυτή προβλέπεται από το άρθρο 28, παράγραφος 2 του Συντάγματος, με το οποίο εκχωρούνται αρμοδιότητες στα υπερεθνικά όργανα της ΕΕ.

Αντιαπεργιακό παραλήρημα

Η Ρηγίλλης δε χάνει χρόνο και συνεχίζει σε καθημερινή βάση να καταδικάζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, συμμετέχοντας στην οργανωμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και υπονόμευσης των αγώνων των εργαζομένων. Ο Π. Παναγιωτόπουλος έκανε ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση αυτή αμφισβητώντας επί της ουσίας το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας σε «περίοδο εθνικής συστράτευσης» προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση.

«Δεν μπορούμε προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε ή να προβάλουμε - επιτρέψτε μου να πω - δίκαια αιτήματα να τινάζουμε την ελληνική οικονομία στον αέρα. Δεν μπορούμε να τινάζουμε τον τουρισμό στον αέρα», τόνισε και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Δεν μπορούμε να δίνουμε μηνύματα, όπως αυτά που εστάλησαν από τα κατεβασμένα ρολά των κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας ή από τα εμπόδια που φέρανε συνδικαλιστές σε επιβάτες κρουαζιερόπλοιου, για να κατέβουν στον Πειραιά ή να επιβιβαστούν και πάλι».

Το αντιαπεργιακό παραλήρημα του εκπροσώπου της ΝΔ δεν είχε τέλος: «Αυτά - συνέχισε ακάθεκτος - είναι απαράδεκτα, αυτά ζημιώνουν τον τόπο, αυτά δημιουργούν προβλήματα και αντί να βοηθάνε τη χώρα να επιβιώσει μέσα στο νέο πλαίσιο και ταυτόχρονα να της δίνουν μια ώθηση για να μπορέσει, όσο γίνεται πιο γρήγορα - όπως το θέλει η ΝΔ και θα το παλέψει η ΝΔ - να βγει από τους δυσβάσταχτους όρους του ΔΝΤ, στην πορεία του χρόνου, αυτού του είδους τα γεγονότα βάζουν τη χώρα μας πιο βαθιά στην επιτήρηση»(!).

Μάλιστα, ο Π. Παναγιωτόπουλος καυχήθηκε γιατί «η ΝΔ βγήκε πρώτη, πριν βγει το ΠΑΣΟΚ ή άλλες πολιτικές δυνάμεις, και καταδίκασε ορισμένες μεθόδους διαμαρτυρίας, όπως εκείνη κατά την οποία κατέβασαν τα ρολά κεντρικών ξενοδοχείων ομάδες συνδικαλιστών»(!).

Με γραμμή Σαμαρά

Τη συναίνεσή του ακόμα και για χρήση αστυνομικής βίας προκειμένου να μην επαναληφθεί η περίπτωση του «Ζενίθ» πρόσφερε ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς μιλώντας χτες το βράδυ στο συνέδριο του «Εκόνομιστ». Είπε επί λέξει: «Να μην υπάρξει ποτέ ξανά περίπτωση, όπως αυτή με το ισπανικό κρουαζιερόπλοιο "Ζενίθ", που το διώξαμε ουσιαστικά από τον Πειραιά. Και μαζί του κινδυνεύουμε να χάσουμε και πολλαπλάσιους άλλους επισκέπτες φέτος, ίσα ίσα τη στιγμή που τους χρειαζόμαστε περισσότερο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ