Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ «ΖΗΜΕΝΣ»
Ψευτοκαυγάς για να κρυφτεί η συνενοχή

Συνεχίστηκαν και χτες οι αντιπαραθέσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την κλήση μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με τη διερεύνηση του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής πολυεθνικής, από τα οποία χρηματοδοτούνταν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ για να εξυπηρετήσουν την πολυεθνική στις δοσοληψίες της με το Δημόσιο.

Οι εκπρόσωποι του δικομματισμού καταγγέλλουν ο ένας τον άλλο ότι καλεί στην Εξεταστική δικούς του μάρτυρες, δημιουργώντας ένα σκηνικό αποπροσανατολισμού. Χτες κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της «ΖΗΜΕΝΣ» Π. Ξυνής που δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές, αλλά είπε ότι δεν ξέρει τίποτα για το σκάνδαλο, γιατί ανέλαβε τα καθήκοντά του 12 μήνες αφότου ξέσπασε. Σήμερα θα καταθέσει ο πρώην υπουργός, Γ. Κεφαλογιάννης.

Καταγγέλλοντας τις αντιπαραθέσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης τόνισε ότι έχουμε να κάνουμε με ατέρμονες συζητήσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα για το θέμα των μαρτύρων. Ο Θ. Παφίλης κατήγγειλε μεθόδευση συγκάλυψης του δικομματικού σκανδάλου και πρότεινε να τελειώσει ο κατάλογος των μαρτύρων με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ανά υπόθεση (C4I, ΟΤΕ, ΟΣΕ κλπ.) και μετά να αρχίσουν οι καταθέσεις των πολιτικών προσώπων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ