Πέμπτη 15 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ο κλάδος έχει τη δική του θέση στη μάχη

Να παραμεριστούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες που ακόμα και σήμερα - μέρα κινητοποίησης - σπεύδουν σε «διάλογο» με το υπουργείο

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία, στις 21 και 22 Απρίλη, απέναντι στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, στην επίθεση που γίνεται στο σχολείο και με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που αφορά τους εκπαιδευτικούς. Το ΠΑΜΕ λέει «όχι στο "νέο σύστημα πρόσληψης" των εκπαιδευτικών», «καμία απόλυση εκπαιδευτικού», «να μην περάσει η αυτοαξιολόγηση», «όχι στα 30ρια τμήματα», «όχι στο "νέο" σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας», «όχι άλλη ανοχή, όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη και την ευημερία της πλουτοκρατίας».

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα τονίζει ότι «ο κυβερνητικός και υποταγμένος συνδικαλισμός είναι μέρος του προβλήματος», αφού «σε μια περίοδο που κορυφώνεται η επίθεση στα λαϊκά στρώματα αρνούνται την κλιμάκωση της πάλης». Σημειώνει ότι «στο ΔΣ της ΟΛΜΕ όλες οι δυνάμεις από κοινού ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ αρνήθηκαν όχι μόνο να ψηφίσουν την 24ωρη απεργία στις 21 Απρίλη, αλλά ακόμα και μια 3ωρη στάση εργασίας που θα διευκόλυνε ένα τμήμα εκπαιδευτικών να εκφράσει τις αγωνιστικές του διαθέσεις έστω και με αυτό τον τρόπο. Στο ΔΣ της ΔΟΕ, τον ίδιο ρόλο έπαιξαν οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ».

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ «καλεί τα ΔΣ, τις ΓΣ, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να δώσουν με πείσμα, μαχητικά, με αποφασιστικότητα τη μάχη της 48ωρης απεργίας στις 21 και 22 Απρίλη, απαντώντας σε εργοδότες, κυβέρνηση και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Σε κάθε περίπτωση στις 21 και 22 Απρίλη απεργούμε».

Σήμερα οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν έξω απ' το υπουργείο Παιδείας στις 12 το μεσημέρι, για το πολυνομοσχέδιο που ανακοίνωσε, προχτές, η κυβέρνηση. Ανάλογη κινητοποίηση γίνεται στις 12.30 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ αποφασίστηκε στάση εργασίας για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, οι πλειοψηφίες στην ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ θα συνομιλήσουν, νωρίτερα, με την υπουργό Παιδείας για το πολυνομοσχέδιο! Το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς στη συγκέντρωση, τονίζοντας πως δε χωράει διάλογος στα μέτρα που καταδικάζουν τους εργαζόμενους, αλλά πάλη για την ανατροπή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ