Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιστροφή της πραγματικότητας...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΛΑ από τα περισσότερα «γκάλοπ» και τις «έρευνες», που δημοσιοποιούν - κατά κύριο λόγο - τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, είμαστε (και με διαφορά) η χώρα των μαζοχιστών!

Εντάξει, στενοχωρηθήκαμε λίγο με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, έχουμε κάπως εκνευριστεί, αλλά ...κατά βάθος και την καταλαβαίνουμε, και την στηρίζουμε.

Οπου να 'ναι, θα μας φύγουν τα νευράκια και θα καταλάβουμε πόσο αναγκαία ήταν όσα έγιναν, θα ηρεμήσουμε και θα περιμένουμε καρτερικά και με κατανόηση τα καινούρια «κύματα» αντιλαϊκών μέτρων.

Συμπέρασμα: Μέχρι στιγμής ξέραμε ότι οι «γκαλοπατζήδες» στήριζαν με τον τρόπο τους τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Πλέον έχουν καταλήξει ...μυθιστοριογράφοι.

Κάπως έτσι θα ήθελαν να είναι τα πράγματα αυτοί που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, οπότε οι εταιρείες δημοσκοπήσεων τους δίνουν αυτό που θέλουν.

Οσο για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων και ερευνών, καλύτερα να μην το συζητάμε. Να διαμορφώσουν συνειδήσεις προσπαθούν απλώς. Εχουν παραιτηθεί ακόμη και από τα προσχήματα της καταγραφής τους.

ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ (που κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να μας εξηγήσει) πρέπει επίσης να χαιρόμαστε για τη θαυμάσια ιδέα της δημιουργίας ενός ευρωταμείου, που με έμφαση σημειώνεται ότι στηρίζει και η Ανκελα Μέρκελ.

Με δεδομένο ότι τα ταμεία για να υπάρξουν χρειάζονται κατ' αρχήν πόρους, ποιος νομίζετε ότι θα κληθεί να τα ...γεμίσει; Μήπως οι ευρωπαικές πολυεθνικές; Οι βιομήχανοι; Οι διεθνείς χρηματιστηριακοί παράγοντες και οικονομικοί οίκοι;

Προφανώς, η φορολογία και η εκμετάλλευση των λαών θα το γεμίσει και, φυσικά, ο ελληνικός λαός κάθε άλλο παρά θα εξαιρεθεί.

Αλλωστε, χρόνια τώρα πληρώνουμε και με το παραπάνω την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αλλο αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι μας ...δίνει χρήματα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Εχετε δει ποτέ κάποιο σοβαρό κονδύλι να πηγαίνει στους εργαζόμενους από τα περίφημα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ