Σάββατο 6 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εβγαλαν καρότο και για νέα μέτρα

Συνεχίστηκαν και χτες οι δηλώσεις με τις οποίες εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας χαιρετίζουν τα αντιλαϊκά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Μάριο Ντράγκι, μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επισήμανε χτες ότι τα «γενναία μέτρα» της κυβέρνησης είναι «πολύ σοβαρά», ότι κατάφεραν να πείσουν τις αγορές και πως η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει στην οδό της σταθεροποίησης.

Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Christine Lagarde, είπε ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Ν. Σαρκοζί, θα στηρίξει την Ελλάδα εάν αντιμετωπίσει πραγματικές δυσκολίες και σημείωσε ότι η συνάντηση του Γάλλου προέδρου με τον Γ. Παπανδρέου θα εστιαστεί στο πώς τα νέα μέτρα λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης θα εφαρμοστούν.

Ο γερμανικός Τύπος έδωσε και χτες - μέρα συνάντησης του Γ. Παπανδρέου με την Α. Μέρκελ - δείγματα συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση για τα «σωστά» μέτρα που προωθεί. Μοναδική παραφωνία η εφημερίδα «Bild», που δημοσιεύει ένα ειρωνικό «ανοιχτό γράμμα προς τον Ελληνα πρωθυπουργό», λέγοντας «από εδώ οι Ελληνες - από την άλλη οι Γερμανοί».

Στην εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», σχετικά με το σενάριο να καταφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ για βοήθεια, σημειώνει: «Οι πολιτικοί της Γερμανίας και της Γαλλίας αντιμετωπίζουν εντελώς διαφορετικά την ευρωζώνη. Στο Παρίσι αγωνίζονται για μια ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση, που θα εναρμονίζει την πολιτική της με την ΕΚΤ, ενώ στο Βερολίνο επιδιώκουν να προστατεύσουν την ΕΚΤ, καθ' εικόνα και ομοίωση της γερμανικής Bundesbank και απορρίπτουν μια τέτοια κυβέρνηση, αν και δεν την αποκλείουν. Η Αθήνα πρέπει τώρα να τα καταφέρει και χωρίς αυτή την οικονομική κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ