Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο πλευρό του λαού της Αϊτής

Την αλληλεγγύη της στο λαό της Αϊτής εκφράζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας με ανακοίνωσή της. Σε αυτή σημειώνει:

«Οι κάτοικοι της Αϊτής είναι θύματα του ιμπεριαλισμού, είναι θύματα της εκμετάλλευσης των πολυεθνικών, είναι θύματα των κατοχικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του Καναδά. Αυτοί τους έχουν καταδικάσει να ζουν με 1-2 δολάρια την ημέρα. Αυτοί τους έχουν καταδικάσει να ζουν στη φτώχεια, στη μιζέρια, στην εξαθλίωση, σε σπίτια που κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι στο σεισμό των 7 Ρίχτερ. Οσοι επικαλούνται τα φυσικά φαινόμενα το κάνουν για να κρύψουν τη βασική αιτία που είναι το καπιταλιστικό κέρδος, οι πολυεθνικές. Τα φυσικά φαινόμενα από μόνα τους δεν προκαλούν μαζική καταστροφή, εκατοντάδες νεκρούς. Αυτό που τα προκαλεί είναι η έλλειψη της πρόληψης, ο σχεδιασμός και οι προτεραιότητες της οικονομίας, που είναι προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου και όχι στην ικανοποίηση των αναγκών της ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

Η Ελλάδα έχει πικρή εμπειρία από τους σεισμούς του 1981, αλλά και του 1999, που έθαψε δεκάδες εργάτες στα ερείπια των προχειροφτιαγμένων εργοστασίων και των πολυκατοικιών.

Η Ομοσπονδία μας, μαζί με την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) θα εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στο λαό της Αϊτής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ