Σάββατο 9 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ
Ανοιχτά όλα τα μέτωπα

Το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΣΥΝ από το ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε χτες ο Φ. Κουβέλης

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα μέτωπα τόσο στον ΣΥΝ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα στελέχη του χώρου τροφοδοτούν τις αντιπαραθέσεις και τονίζουν τις διαχωριστικές γραμμές. Το πιο «ενεργό» μέτωπο είναι το εσωκομματικό του ΣΥΝ, όπου η «Ανανεωτική Πτέρυγα» με κάθε ευκαιρία βάζει τα ζητήματα στο τραπέζι, με αιχμή αυτό των σχέσεων ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί το κομβικό σημείο για την «ενότητα» και των δύο σχηματισμών.

Χτες συνεχίστηκαν οι εκατέρωθεν βολές στον απόηχο της προχτεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ. Ο βουλευτής Φ. Κουβέλης, επικεφαλής της «Ανανεωτικής Πτέρυγας», μιλώντας στον ΑΝΤ1, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η πορεία της συζήτησης στην ΠΓ του κόμματος μαρτυρά για ακόμη μια φορά τη δυσκολία της συνύπαρξης. «Δίνουμε, είπε, τη μάχη να μη φτάσουμε στο σημείο της αποχώρησης». Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στις θέσεις του προέδρου του ΣΥΝ, Α.Τσίπρα, σε σχέση με την άρνηση στήριξης του Κ. Παπούλια στην Προεδρία αλλά και την άρνηση «ευρύτερων συμμαχιών» στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.

Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε και ο βουλευτής Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος μιλώντας στο ρ/σ «Θέμα 9,89» θέλησε να στηρίξει τη θέση του για «μια ευέλικτη και αποκεντρωμένη τακτική στις αυτοδιοικητικές εκλογές», σε αντιπαράθεση με τη «λογική του απομονωτισμού και της στενής κομματικής καταγραφής», που, όπως ισχυρίστηκε, ακολουθεί το ΚΚΕ.

Αφού μίλησε για «συνεργασίες, με αυτοδιοικητικά κριτήρια, χωρίς κεντρικές πολιτικές συνεργασίες», έφθασε να προτείνει χωρίς να το κατονομάσει «αντιδεξιό μέτωπο» στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου «υπάρχει μια μακρόχρονη συντηρητική κυριαρχία, φορτισμένη και με στοιχεία λαϊκισμού και ακροδεξιάς». Για να προσθέσει πως «οι τοπικές πολιτικές και αυτοδιοικητικές κινήσεις θα αναζητήσουν το δρόμο για ν' ανατραπεί αυτή η αρνητική παράδοση». Αλλά και για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο Δ. Παπαδημούλης είπε ότι «θα μπορούσαμε να στηρίξουμε την υποψηφιότητα Παπούλια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ