Σάββατο 9 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλάτες και στη φοροεπιδρομή

Πλάτη για να περάσει η νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών βάζει η ηγεσία της ΝΔ, εξαντλώντας την «εποικοδομητική κριτική» της στη διατύπωση ορισμένων φραστικών αντιρρήσεων όσον αφορά την αύξηση της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας.

Αντίθετα, ανοικτή είναι η υποστήριξη της ΝΔ στην αύξηση των έμμεσων φόρων σε τσιγάρα και ποτά. Οπως αναφέρεται σε χτεσινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου, «το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσφεύγει στην αύξηση των φόρων στα τσιγάρα και τα ποτά, για να ενισχύσει τα έσοδα, δεν μας βρίσκει αντίθετους, ως έκτακτο μέτρο σε περίοδο κρίσεως». Αρνητική εμφανίζεται στο ενδεχόμενο αύξησης των φόρων στα καύσιμα, από τη σκοπιά όμως των μεγαλοεπιχειρήσεων, αφού όπως εκτιμά, «αυτό θα έχει ολέθριες συνέπειες στην οικονομία».

Οσον αφορά την τροπολογία για τα ακίνητα, ο Π. Παναγιωτόπουλος αποφεύγει να την καταγγείλει ευθέως, εκφράζοντας την αντίθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στην ανεξέλεγκτη φοροεπιδρομή κατά της ακίνητης περιουσίας», θεωρώντας ότι αυτή «πλήττει κυρίως τη μεσαία τάξη και τη μικρομεσαία ιδιοκτησία, που αντιμετωπίζει το ακίνητο ως επένδυση ζωής».

Από την άλλη όμως φαίνεται να δείχνει κατανόηση στο μέτρο της κυβέρνησης προτείνοντας ως «αντιστάθμισμα» να αυξηθεί «κατά πολύ το αφορολόγητο ώστε να μη γονατίσουν τα μικρομεσαία νοικοκυριά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ