Παρασκευή 1 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καλή χρονιά στους αγώνες...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΔΕ ΘΑ αλλάξει η στρατηγική για την οικονομία και θα προχωρήσουμε με βάση όσα έχουμε ανακοινώσει». Ο πρωθυπουργός το 'πε αυτό και μάλιστα επισημότατα. Και μετά θα μας ευχηθεί και ...«καλή χρονιά»!

Είναι προφανές πως αυτά τα δύο μεταξύ τους είναι απολύτως αντιφατικά και δε χρειάζεται να σας εξηγήσουμε το «γιατί».

Εδώ που τα λέμε, βέβαια, η «στρατηγική» για την οικονομία δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 30 χρόνια, είτε επί ΠΑΣΟΚ είτε επί Νέας Δημοκρατίας. Γιατί να την αλλάξουν τώρα;

Οσο γι' αυτά «που έχουν ανακοινώσει», είναι πολύ πιθανόν να αλλάξουν αλλά προς τη γνωστή κατεύθυνση: Το χειρότερο...

Ως γνωστόν, όταν πρόκειται να εισπράξουν από τον κοσμάκη ...όλα είναι σχετικά και μπορούν να αναπροσαρμοστούν. Για τις παροχές και μόνον υφίστανται τα «σύμφωνα σταθερότητας» και οι «συμβατικές υποχρεώσεις» που πρέπει να τηρούνται απόλυτα.

Γι' αυτό και αν τους ρωτήσεις για φόρους και τέτοια αρχίζουν τα ...περίεργα και τα «ίσως», «μπορεί», «θα εξαρτηθεί», «είναι θέμα συγκυριών».

Μόνο που στην περίπτωσή μας υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας: Η αγανάκτηση του κόσμου και οι ...«συμβατικές υποχρεώσεις» που έχουν οι εργαζόμενοι προς τον εαυτό τους.

Εάν αυτά μπουν στη μέση, τότε η χρονιά μπορεί να μεταβληθεί άρδην και σε απρόβλεπτες κατευθύνσεις.

Πώς να το κάνουμε, δε γίνεται να περάσουμε ...όλοι καλά το 2010. Κι όπως έχουν τα πράγματα ή θα περάσουν αυτοί (εφαρμόζοντας το πρόγραμμα των μονοπωλίων) ή εμείς (αγωνιζόμενοι)...

Σε τελική ανάλυση αρκετά δε μας έχουν πάρει; Δεν είναι καιρός να «γυρίσει» λίγο το πράγμα μια και ξεκινάει νέα δεκαετία; Ετσι ...γι' αλλαγή βρε παιδί μου!


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ