Παρασκευή 1 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ

ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΛΙΚΙΑ: «Η αύξηση στα κατώτατα, που διεκδικεί η ΓΣΕΕ, είναι της τάξης του 8%, ώστε να διαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ και για όλα τα άλλα κλιμάκια, που θα διαπραγματευθούν στη συνέχεια, οι αυξήσεις να κινούνται γύρω στο 2%» (το θέμα στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: «"Πολύ απαιτητικό" χαρακτήρισε το πρόγραμμα λιτότητας που θα εφαρμόσει η Ισπανία από την 29η Ιανουαρίου του 2010 ο πρωθυπουργός της χώρας, Χοσέ Λουίθ Ροντρίγκες Θαπατέρο. Μαζί με το πρόγραμμα της οικονομικής λιτότητας εξήγγειλε και μια σειρά από μέτρα στήριξης της οικονομίας της Ισπανίας. Ακόμη προέβλεψε πως το 2010 η οικονομία της χώρας θα αναρρώσει από την κρίση, ενώ έδωσε έμφαση στη δημιουργία πολλών χιλιάδων θέσεων εργασίας από το τέλος της χρονιάς που έρχεται» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ; «Μπαράζ διαρρήξεων, κλοπών και ληστειών παρατηρείται τελευταίως, παρά την αυξημένη αστυνόμευση. Τα στατιστικά στοιχεία μάλιστα δείχνουν έξαρση της εγκληματικότητας, παρόμοια με εκείνη που είχε εμφανισθεί τη διετία 1995-1996. Πολλές υποθέσεις μπορεί να γίνουν. Ισως η αστυνόμευση να μην είναι τόσο αποτελεσματική όσο δείχνει ή ακόμη η επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών να την ξεπερνά και να απαιτεί άλλες πολιτικές. Ο αρμόδιος για την ασφάλεια και την τάξη υπουργός έχει πολιτικές και επιχειρησιακές εμπειρίες. Μπορεί και οφείλει να επέμβει εγκαίρως, ανασχεδιάζοντας την πολιτική και αναδιοργανώνοντας τις δυνάμεις» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ: «Οι οκτώ Αμερικανοί πολίτες οι οποίοι σκοτώθηκαν, χθες, σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε στρατιωτική βάση στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν ήταν όλοι πράκτορες της CIA, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΑΚΛΑΦΤΟΙ: «Ο καπνός του τσιγάρου ενεργοποίησε το σύστημα προειδοποίησης για πυρκαγιά στο τρένο της γραμμής Καντόνα - Γουχάν, ένα ταξίδι 1.069 χιλιομέτρων, το οποίο το καμάρι της κινεζικής τεχνολογίας επρόκειτο να πραγματοποιήσει με ταχύτητα 350 χλμ/ώρα (...) ο καπνιστής άναψε το τσιγάρο του, παραβιάζοντας τον κανονισμό που απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του τρένου και στις τουαλέτες. Δεν μπόρεσε να αναχωρήσει παρά 2 ώρες και 45 λεπτά αργότερα, έπειτα από την πραγματοποίηση σειράς ελέγχων των συστημάτων ασφαλείας» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ online).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ