Παρασκευή 25 Δεκέμβρη 2009 - Κυριακή 27 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κι άλλη απάτη

Παπαγεωργίου Βασίλης

Διάλογο με τους πολίτες για το φορολογικό σύστημα, υποτίθεται πως ξεκίνησε η κυβέρνηση μέσω του διαδικτύου, όμως, από ό,τι φαίνεται, το μόνο που έχουν σκοπό οι άνθρωποι, είναι να κοροϊδέψουν για μια ακόμα φορά εκείνους που πιστεύουν στα παραμύθια τους.

Γιατί το λέμε αυτό; Μα, επειδή ο «διάλογος», αυτή τη φορά, έχει τη μορφή της δημοσκόπησης και όσοι πάρουν μέρος σ' αυτόν καλούνται να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που έχει επιλέξει το υπουργείο Οικονομικών.

Ανάμεσα στις ερωτήσεις που τίθενται, είναι αν συμφωνεί κάποιος με την καθιέρωση «μιας ενιαίας, προοδευτικής, τιμαριθμοποιημένης φορολογικής κλίμακας για όλα τα εισοδήματα», αν συμφωνεί με την «κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των μερισμάτων από μετοχές και των διανεμόμενων σε φυσικά πρόσωπα κερδών», αν συμφωνεί με την «κατάργηση φοροαπαλλαγών ή αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων όταν δεν επιβάλλονται από λόγους κοινωνικής ευαισθησίας», αν συμφωνεί με τη «φορολόγηση της υπεραξίας από βραχυχρόνιες χρηματιστηριακές συναλλαγές» και άλλες παρόμοιες, στις οποίες κανείς λογικός άνθρωπος, κανένας εργαζόμενος δεν είναι δυνατόν να απαντήσει αρνητικά.

Αυτό είναι το κόλπο για να συγκεντρώσουν θετικές απόψεις. Ερωτούν τα αυτονόητα, για να παρακάμψουν και να αποφύγουν απαντήσεις σε ερωτήματα αν υπάρχει συμφωνία στην αύξηση της έμμεσης φορολογίας, στην κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ, στο πάγωμα των μισθών, στην κατάργηση των συντάξεων, στην παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων κλπ.

Μόνο που τα κόλπα τους είναι πια γνωστά και δεν πρόκειται να περάσουν. Οι εργαζόμενοι να παλέψουν για φορολόγηση του κεφαλαίου με 45%, για αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για κάθε οικογένεια με προσαύξησή του κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ