Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Σήμερα διαδηλώνουν σε 32 πόλεις
  • Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια
  • Στον Πειραιά, στις 10:30 το πρωί, στην πλατεία Κοραή
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα του Βενιζέλου

Σήμερα όλοι στο δρόμο. Για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών. Για τη ζωή που μας αξίζει. Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς περνούν στην αντεπίθεση, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων, του Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και διαδηλώνουν σε τουλάχιστον 32 πόλεις.

Δεκάδες σχολεία έχουν αποφασίσει, με βάση το πλαίσιο των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων, να είναι στο δρόμο. Μέχρι στιγμής αποφάσεις έχουν πάρει 25 σχολεία στην Αθήνα, 8 στον Πειραιά, 7 στη Θεσσαλονίκη και δεκάδες άλλα σε πάρα πολλές πόλεις που θα κατακλειστούν σήμερα από νεολαίους διαδηλωτές.

Αντίστοιχα, δεκάδες σύλλογοι φοιτητών - σπουδαστών, επιτροπές αγώνα, επιτροπές ετών και εξαμήνων πήραν αποφάσεις σήμερα να δώσουν αγωνιστικό παρών στις διαδηλώσεις προτάσσοντας τις σύγχρονες ανάγκες τους και το διεκδικητικό πλαίσιο του ΜΑΣ.

Κάλεσμα στο σημερινό συλλαλητήριο απευθύνει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι «η λαϊκή οικογένεια δεν έχει άλλα περιθώρια. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της προεκλογικής περιόδου, για "αποκεντρωμένο", "ανοιχτό", "έξυπνο", "συμμετοχικό" ή και "πράσινο" σχολείο αποδείχτηκαν για μια ακόμα φορά "το τυρί μέσα στη φάκα"». Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει και πολλές Ενώσεις Γονέων, μεταξύ τους οι Ενώσεις Γονέων 7ου Διαμερίσματος και 2ου Διαμερίσματος Αθήνας.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αποφάσισε η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Π.Ε. Α' Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γληνός». Στο μεταξύ, ρεσιτάλ ...επιχειρημάτων έδωσαν, προχτές στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, οι «Παρεμβάσεις» και η «Συνεργασία» (ΣΥΡΙΖΑ). Σε πρόταση του ΠΑΜΕ για τρίωρη στάση εργασίας σήμερα, ώστε να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, ψήφισαν κατά χωρίς καν να δικαιολογήσουν τη στάση τους, ξεπερνώντας έτσι και το δικομματικό συνδικαλισμό (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ) που «έφτασε» μέχρι το λευκό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ