Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑ ΗΣΑΠ
Η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί...

Καμία δέσμευση δεν ανέλαβε ο υφυπουργός Μεταφορών Ν. Σηφουνάκης, απαντώντας σε Ερώτηση του ΚΚΕ

Με γενικολογίες απαντά το υπουργείο Μεταφορών στο τεράστιο, καθημερινό πρόβλημα που δημιουργείται σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι μετακινούνται με τον ΗΣΑΠ και ταλαιπωρούνται εξαιτίας των έργων συντήρησης των σταθμών.

Απαντώντας σε Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, ο υφυπουργός Μεταφορών Ν. Σηφουνάκης αρκέστηκε να δηλώσει πως «στον ΗΣΑΠ έχει ζητηθεί να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα και να τηρηθούν επακριβώς τα χρονοδιαγράμματα» και ότι «ο προγραμματισμός αυτή τη στιγμή γίνεται στο πλαίσιο του εφικτού με επιπλέον συρμούς σε ώρες αιχμής». Επίσης πρόσθεσε ότι το υπουργείο σκέπτεται να «παγώσει» τις τιμές των εισιτηρίων «παρά τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση», τιμές όμως που έχουν ήδη από την αρχή του χρόνου αυξηθεί!

Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να καταπολεμήσει τη «νέα γρίπη», όμως «το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να έχουμε στοιβαγμένους ανθρώπους», τόνισε ανταπαντώντας η Λιάνα Κανέλλη. Συνέχισε λέγοντας πως «μιλάμε για 600 χιλιάδες ανθρώπους. Δεν μπορεί να στοιβάζονται καθημερινά, να λιποθυμάνε και να ...έχουν κι από πάνω αύξηση των εισιτηρίων», ιδίως από τη στιγμή που «ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να επιλέξει», αφού τα μέσα αυτά τα χρησιμοποιούν φοιτητές ή εργαζόμενοι. Οπως είπε η Λ. Κανέλλη, «θα μπορούσατε να βάλετε περισσότερα λεωφορεία», ενώ πρότεινε τη μείωση του εισιτηρίου «για να μην πληρώνει ο κόσμος και τα έργα και την ταλαιπωρία». Οσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα για τα οποία μιλά το υπουργείο Μεταφορών, σημείωσε ότι μια απάντηση του είδους «θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2010, είναι ...φλου», ιδιαίτερα από την στιγμή που το υπουργείο επικαλείται την Αρχαιολογική Υπηρεσία ως «απρόβλεπτο παράγοντα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ