Κυριακή 15 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Σήμερα Κυριακή, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα ΜΑΧ του Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μέσα στο χώρο του ιστορικού ιδρύματος στην Πατησίων, στο πλαίσιο του τριήμερου γιορτασμού. Η εκδήλωση έχει θέμα: «Η αλήθεια για το τείχος του Βερολίνου. Σοσιαλισμός - μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Θα μιλήσει ο Τάσος Τραβασάρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Επίσης, πολιτικές εκδηλώσεις για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, ετοιμάζουν αυτήν την περίοδο οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Κυριακή
  • Ζωγράφου, 7 μ.μ., στα γραφεία της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου» (Ιάσονος Μαράτου 37). Ομιλητής Κ. Γιαννόπουλος, γραμματέας της ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ και μουσικό αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο.
  • Ασπρόπυργος, 6 μ.μ., στο καφέ «Ο Σούλης», με θέμα «Η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα χρόνια της δικτατορίας». Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, βιντεοπροβολή, έκθεση φωτογραφίας.
  • Ωρωπός, 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο, με θέμα «36 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα αιτήματα ανεκπλήρωτα και επίκαιρα. Η συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην αντιδικτατορική πάλη».
  • Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., στην ΕΔΟΘ. Ομιλητής Θανάσης Χρηστίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ.
  • Γιάννενα, 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με θέμα «Η αντιδικτατορική πάλη και η συμβολή του ΚΚΕ». Ομιλητής Τάκης Τσίγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, χρονικό, ποίηση, προβολή ταινίας, μουσικό αφιέρωμα.
  • Λάρισα, 6.30 μ.μ., στον πολυχώρο πολιτισμού «Χορίαμβος». Ομιλητής Θ. Αναπλιώτης, γραμματέας του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολές και μουσικό πρόγραμμα.
  • Τρίκαλα, 8 μ.μ., στη Σουίτα. Ομιλήτρια Ελένη Κοντοτόλη, μέλος του ΝΓ Τρικάλων της ΚΝΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή και συναυλία.
  • Αργος, 5.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με θέμα «36 χρόνια Πολυτεχνείο, 41 χρόνια ΚΝΕ». Ομιλητής Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Κόρινθος, 6 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο, με θέμα «36 χρόνια Πολυτεχνείο, 41 χρόνια ΚΝΕ». Ομιλητής Γ. Χριστοδούλου, γραμματέας του ΝΣ Κορινθίας της ΚΝΕ.
Αύριο Δευτέρα
  • Θεσσαλονίκη, 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο «Παναγιωτόπουλος» του Πολυτεχνείου. Ομιλητές Χάρης Κουτσουράς, στέλεχος του ΚΚΕ, αντιστασιακός, μέλος του ΣΦΕΑ της περιόδου 1967 - 1974 και Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ και συναυλία με τραγούδια του αγώνα.
  • Πάτρα, 7 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο ΤΕΙ, θέμα «Νοέμβρης 1973 - 2009. Η ΚΝΕ πρωταγωνιστής στην πάλη της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό». Ομιλητής Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικό ιστορικό αφιέρωμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
  • Κέρκυρα, 7 μ.μ., στο Τμήμα Ιστορίας, με θέμα «Η αντιδικτατορική πάλη και η συμβολή του ΚΚΕ». Ομιλητής Γιάννης Κυριακίδης, μέλος του ΝΓ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ