Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών για την επίλυση των προβλημάτων

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Κόμματος, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, με εκπροσώπους του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, υποδέχεται τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Αντ. Νικοπολίδη
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, υποδέχεται τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Αντ. Νικοπολίδη
Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών, στον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, θα σταθεί το ΚΚΕ. Τη ρητή διαβεβαίωση έλαβαν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) που συναντήθηκαν χτες με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής, Θόδωρος Λιάππης.

Η συνάντηση έγινε στην έδρα του ΚΚΕ, στον Περισσό, και τον ΠΣΑΠ εκπροσώπησαν οι Αντώνης Νικοπολίδης (πρόεδρος), Διονύσης Δημόπουλος (γεν. γραμματέας), Κώστας Πούλιος (ταμίας), Θανάσης Μακρυνιώτης (νομικός σύμβουλος), Μαρία Τσιγώνη (υπεύθυνη διεθνών σχέσεων).

Στη συζήτηση - μεταξύ άλλων - τέθηκαν τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές, κυρίως στις «μικρότερες» κατηγορίες. Θέματα που αφορούν χιλιάδες νέους, οι οποίοι παίζουν ποδόσφαιρο, και τις οικογένειές τους. Προβλήματα για τα οποία όταν μιλούν οι ποδοσφαιριστές δεν τους ακούει κανείς και δεν προβάλλονται.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Αντώνης Νικοπολίδης, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Παπαρήγα που μας δέχτηκε σήμερα εδώ, για ν' ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνας ποδοσφαιριστής. Σε συνάρτηση μ' όλα αυτά που γράφονται περί δισεκατομμυρίων που απολαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές. Της θέσαμε τα βασικά μας προβλήματα. Προβλήματα εργασίας και ασφάλισης. Είναι σίγουρο ότι θα είναι στο πλευρό μας σε κάθε αγώνα. Σε κάθε δυναμική ενέργεια που θα αποφασίσουμε, αν και εφόσον δε λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

Προσπάθεια για ευρύτερη ενημέρωση της νεολαίας

Τα σοβαρά εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές, ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης
Τα σοβαρά εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές, ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης
Από την πλευρά της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε:

«Ως Κόμμα, αλλά θα μιλήσω και για λογαριασμό της ΚΝΕ, πιστεύουμε ότι έχουμε ήδη την ετοιμότητα, αποφασιστικότητα και ευαισθησία να ενημερώσουμε ευρύτερα τον ελληνικό λαό για τα προβλήματα που απασχολούν τη μεγάλη πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών. Σε αντίθεση με την εικόνα που πλασάρεται. Είναι προβλήματα συνθηκών δουλειάς, σταθερότητας δουλειάς, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ζητήματα προοπτικής. Πιστεύουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία, ιδιαίτερα αυτών που είναι στη Β' και Γ' Εθνική, αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε μ' αυτή την κατάσταση. Και - πέρα από τις παρεμβάσεις μας στη Βουλή, που θα είναι άμεσες - θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να ενημερώσουμε ευρύτερα τη νεολαία για ένα πακέτο προβλημάτων που έχουν οι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες. Ενα πακέτο προβλημάτων που ίσως πολύς κόσμος το αγνοεί. Να διεκδικήσουμε ασφάλιση για όλη τη σεζόν που παίζουν σε μια ομάδα οι ποδοσφαιριστές. Οτι θα έχουν αμοιβή και κυρίως ότι θα έχουν υψηλού επιπέδου ασφαλιστική κάλυψη, των ίδιων και των οικογενειών τους. Και όλα τα χρόνια της προσφοράς τους στο ποδόσφαιρο, ανεξαρτήτως σε ποια κατηγορία βρίσκονται, θα είναι χρόνια που θα υπολογίζονται και σε ένσημα και για τις συντάξεις και για την περίθαλψη.

Επίσης, εμείς παλεύουμε για να υπάρξει αποκατάσταση και μετά το τέλος της λεγόμενης ποδοσφαιρικής ηλικίας, που γι' αυτούς είναι σε νεαρή ηλικία. Υπάρχει μια "βιτρίνα" αλλά αυτή δεν μπορεί να εμποδίσει τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τη νεολαία να δουν ότι προσφέρουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία ή ομάδα δουλεύουν. Για μας δεν ισχύει μόνο ο πρωταθλητισμός. Πάνω απ' όλα πρέπει και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να σταθούν στο πλευρό τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ