Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Αλλάζει τους διορισμούς των αθλητών στο Δημόσιο

Το σχέδιο νόμου με το οποίο, όταν γίνει νόμος, αλλάζουν οι προϋποθέσεις προσλήψεως στο Δημόσιο των διακριθέντων αθλητών/τριών, έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών. Το σχέδιο, με τίτλο «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ», καταργεί το δικαίωμα πρόσληψης επαγγελματιών αθλητών/τριών στο Δημόσιο. Το σχέδιο νόμου θα τεθεί για περίπου μια βδομάδα σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή.

Ο διορισμός αθλητή/τριας θα γίνεται μόνο όταν - αποδεδειγμένα - έχει διακοπεί η αγωνιστική δραστηριότητα, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για διορισμό. Αν αποκαλυφθεί εκ των υστέρων ψευδής δήλωση τότε ανακαλείται υποχρεωτικά ο διορισμός και υπάρχει επιφύλαξη για την ποινική και αστική ευθύνη για την υποβολή ανακριβούς ή αναληθούς δήλωσης. Διορισμός δεν μπορεί να γίνει σε αθλητή/τρια που έχει τιμωρηθεί ποινικά ή πειθαρχικά για ντόπινγκ. Στην περίπτωση που η παράβαση διαπιστωθεί μετά το διορισμό, αυτός ανακαλείται.

Δικαίωμα διορισμού θ' αποκτούν αθλητές/τριες που καταλαμβάνουν 1η έως 3η θέση σε (θερινούς και χειμερινούς) Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια, Πανευρωπαϊκά και Μεσογειακά τουρνουά. Που πετυχαίνουν ή ισοφαρίζουν παγκόσμια επίδοση ανδρών - γυναικών, νέων ανδρών - γυναικών, εφήβων - νεανίδων σε αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες ομοσπονδίες.

Αθλητές/τριες με αναπηρίες που κατακτούν από 1η ως 6η θέση σε (θερινούς ή χειμερινούς) Παραολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια, Πανευρωπαϊκά και Μεσογειακά τουρνουά. Για την κατηγορία αυτή αθλητών/τριών, επιτρέπεται να διορίζονται και σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες συνιστώνται με την πράξη διορισμού και καταργούνται με την αποχώρηση με οποιονδήποτε τρόπο αυτών που τις κατέχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ