Τρίτη 6 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Δεν ψάχνουν άλλους επιζώντες

TZAKAΡΤΑ._ Οι ινδονησιακές αρχές σταμάτησαν χτες και επίσημα την έρευνα για τον εντοπισμό επιζώντων ανάμεσα στους τουλάχιστον 3.000 ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια που προκάλεσε ο φονικός σεισμός των 7,6 Ρίχτερ της περασμένης βδομάδας στην δυτική Σουμάτρα.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες των άστεγων σεισμόπληκτων της πόλης Παντάνγκ εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε κατάλληλη στέγη. Επίσης δεκάδες χιλιάδες μαθητές δεν επέστρεψαν στις τάξεις τους (καθώς τα περισσότερα σχολεία της πόλης Παντάνγκ έχουν ισοπεδωθεί απ' το σεισμό) αλλά στις σκηνές.

Σε απομονωμένα χωριά των λόφων της περιοχής Παριάμαν έγιναν χτες από αέρος ρίψεις τροφίμων, σκηνών και φαρμάκων, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πέφτουν εδώ και μέρες έχουν μπλοκάρει την οποιαδήποτε δυνατότητα πρόσβασης των υπηρεσιών αρωγής στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Τέλος, χτες Ινδονήσιοι υπουργοί υπολόγισαν πως θα χρειαστούν το λιγότερο 600.000.000 δολάρια για την αποκατάσταση των υποδομών και το ξανακτίσιμο ή επιδιόρθωση περίπου 190.000 κτιρίων που καταστράφηκαν ή έπαθαν σοβαρές ζημιές απ' το σεισμό στη Σουμάτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ