Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, δήλωσε χτες, σε συνέντευξή του στην κολομβιανή ημερήσια εφημερίδα «Ελ Τιέμπο», πως δεν έχει καμία αμφιβολία πως η κυβέρνηση της χώρας του «τουλάχιστον γνώριζε ή συμμετείχε» τον Απρίλη του 2002 σε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Βενεζουελάνου ηγέτη Ούγκο Τσάβες.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Δύο νέες αιματολογικές εξετάσεις μπορεί να βοηθήσουν τους γιατρούς να εντοπίζουν τους καρκίνους του παχέος εντέρου και του στομάχου απλά, φθηνά και έγκαιρα, χωρίς την ανάγκη για επεμβατικές διαδικασίες ή δυσάρεστες εξετάσεις, ανακοίνωσαν χτες Γερμανοί επιστήμονες και εκπρόσωποι της βέλγικης βιοτεχνολογικής εταιρείας «ΟncoMethylone».

ΡΩΜΗ.-- Η καταστροφή της αγροτικής παραγωγής λόγω ξηρασίας, σε συνδυασμό με την επιδείνωση των συγκρούσεων και το κλιματικό φαινόμενο «Ελ Νίνιο» απειλεί με λιμοκτονία πάνω από 20.000.000 Ανατολικοαφρικανούς έως το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε χτες το Πρόγραμμα Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ στη Ρώμη.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Η Νομική Ομάδα υπεράσπισης του πρώην Προέδρου των Σερβοβοσνίων Ράντοβαν Κάρατζιτς δημιούργησε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο (www.karadzic-odbrana.com), στην οποία παρέχονται όλα τα στοιχεία για την υπεράσπισή του από τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, ενόψει της δίκης που έχει στηθεί εναντίον του και αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβρη.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Απεβίωσε χτες σε ηλικία 51 ετών ο Φρανς «Τινγκ Τινγκ» Μασάνγκο, βουλευτής και στο παρελθόν δραστήριο στέλεχος του ANC στον αγώνα κατά του ρατσιστικού καθεστώτος Απαρτχάιντ στη Ν. Αφρική.

ΜΟΣΧΑ.- Σε ηλικία 97 ετών πέθανε το Σάββατο στη Μόσχα η Ελισαβέτα Μουκασέι (γνωστή με το κωδικό όνομα Ελζα), που μαζί με τον σύζυγό της Μιχαήλ, αποτέλεσαν ένα από τα θρυλικά ζευγάρια κατασκόπων της Σοβιετικής Ενωσης. Μετά το πέρας των αποστολών του (1939-1943 και 1955-1977), το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στην Μόσχα.

ΑΒΑΝΑ.- Εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανών νέων παρακολούθησε την Κυριακή στην Πλατεία της Επανάστασης τη μεγάλη συναυλία που διοργανώθηκε από τον Κολομβιάνο τραγουδιστή Χουάνες και άλλους 14 καλλιτέχνες απ' όλον τον κόσμο, με αφορμή τη διεθνή μέρα ειρήνης με τίτλο «Ειρήνη χωρίς σύνορα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ