Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ
Διαδηλώσεων συνέχεια

Ο διωγμένος πρόεδρος επέστρεψε στη χώρα του

Από τη χτεσινή μαζική διαδήλωση έξω από το κτίριο του ΟΗΕ στην Τεγκουσιγκάλπα
Από τη χτεσινή μαζική διαδήλωση έξω από το κτίριο του ΟΗΕ στην Τεγκουσιγκάλπα
TΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Μετά από 86 ημέρες συνεχούς και θαρραλέου αγώνα του λαού της Ονδούρας κατά των πραξικοπηματιών της 28ης Ιούνη που ανέτρεψαν τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ονδούρας, Μανουέλ Ζελάγια, ο νόμιμος ηγέτης της χώρας δήλωσε χτες στην ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού «TELESUR», Αντριάνα Σίβορι, πως επέστρεψε στην πατρίδα του.

«Ξεπέρασα χίλια εμπόδια τις τελευταίες τέσσερις μέρες και κατάφερα να φθάσω στην πρωτεύουσα. Με μία ειρηνική στρατηγική αποφυγής της πρόκλησης βίας καταφέραμε να φθάσουμε», είπε ο Ζελάγια, που σύμφωνα με το «TΕLESUR» βρίσκεται στα γραφεία του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα, Τεγκουσιγκάλπα. Μάλιστα, ο Ζελάγια συμπλήρωσε πως ανέμενε αντιπροσωπεία των πραξικοπηματιών για συνομιλίες με στόχο την ειρηνική αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης. Αργότερα, στελέχη του αγωνιστικού «Εθνικού Μετώπου» στην Ονδούρα για την επιστροφή του Ζελάγια δήλωσαν στον ίδιο σταθμό πως δέχθηκαν τηλεφώνημα απ' τον ίδιο τον εκλεγμένο πρόεδρο στην Τεγκουσιγκάλπα...

Παράλληλα, η εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ονδούρα στη Νικαράγουα, Ελίζαμπέθ Σιέρα, επιβεβαίωσε την είδηση επιστροφής του, καλώντας τον κόσμο να συγκεντρωθεί και να προστατεύσει τον ηγέτη του έξω απ' τα γραφεία του ΟΗΕ. Την άφιξη του Ζελάγια επιβεβαίωσε χτες και εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον...

Αντίθετα, ο Ρομπέρτο Μιτσελέτι, επικεφαλής των πραξικοπηματιών, αρνήθηκε επίμονα το γεγονός. Παράλληλα, εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Τεγκουσιγκάλπα δήλωσε άγνοια για την παρουσία του Ζελάγια στα γραφεία του Οργανισμού.

Ωρες πριν, υποστηριχτές του Εθνικού Μετώπου ενάντια στο πραξικόπημα πραγματοποίησαν άλλη μία μαζική διαδήλωση, για 86η μέρα, απαιτώντας την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης και ανακοινώνοντας την πραγματοποίηση και νέων κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ