Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Η αποχή δε φοβίζει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Περιοδεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έκανε χτες ο Κώστας Αλυσανδράκης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων περιόδευσε χτες το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος Κώστα Αλυσανδράκη. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εργαζόμενους στο χώρο της καθαριότητας, του επισιτισμού και των πλυντηρίων, καθώς και με γιατρούς και νοσηλευτές των κλινικών. Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν πλευρές της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής και στον τομέα της Υγείας, όπως οι σοβαρές ελλείψεις, η εντατικοποίηση της εργασίας, η συνειδητή υποβάθμιση των δομών και η ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που αποβαίνουν σε βάρος των συνθηκών εργασίας και των δικαιωμάτων εργαζομένων, αλλά και των ασθενών.

Τα κενά σε νοσηλευτικό, ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό αξιοποιούνται για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με την προώθηση ελαστικών μορφών απασχόλησης (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, προγράμματα stage, επικουρικοί). Στα παραπάνω προστίθενται η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων όπου σπρώχνονται οι ασθενείς για να γλιτώσουν την ταλαιπωρία και την καθυστέρηση, καταβάλλοντας ποσά της τάξης των 40 έως 90 ευρώ και η παράδοση υποστηρικτικών τομέων των δυο νοσοκομείων (σίτιση, στέγαση, φύλαξη) στους ιδιώτες.

Ο Κώστας Αλυσανδράκης κάλεσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν και με την ψήφο τους την κατάσταση αυτή που έχει διαμορφωθεί και στον τομέα της Υγείας που φέρει τη σφραγίδα και υπογραφή των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Προέτρεψε τους εργαζόμενους να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, την οργάνωση της αντεπίθεσης, για ισχυρό λαϊκό κίνημα απέναντι στην κυρίαρχη αντεργατική πολιτική, ενισχύοντας το ΚΚΕ, με ταυτόχρονη αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Επισήμανε ακόμα την ανάγκη οι εργαζόμενοι να ψηφίσουν με βάση τα συμφέροντα της τάξης τους. Να μη διοχετεύσουν τη δυσαρέσκειά τους σε ανώδυνες και συμπληρωματικές για το σύστημα δυνάμεις και στην αποχή, αλλά στη μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε την επομένη των εκλογών από καλύτερη θέση να αντιπαλέψουν τα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που είναι έτοιμοι να προωθήσουν είτε κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ, είτε η ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ