Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

*** Μαζικές κινητοποιήσεις ΑμΕΑ, γονιών και εκπαιδευτικών, προγραμματίζονται σήμερα το πρωί σε μια σειρά ειδικά σχολεία. Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις πάρθηκε στη σύσκεψη φορέων που είχε καλέσει ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και θα κλιμακωθούν την Τρίτη 22 Σεπτέμβρη με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

*** Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων έχει ζητήσει η τριμελής γραμματεία της Συνόδου των προέδρων ΤΕΙ, προκειμένου να τους εκθέσει τις θέσεις των προέδρων για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ιδρυμάτων και γενικότερα αυτό που ονομάζουν «ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών των ΤΕΙ». Ανάμεσα στα θέματα που θα θέσουν είναι και η πρότασή τους για «μετονομασία των ΤΕΙ σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια».

*** Μετά την παραίτηση της εκπροσώπου των ΤΕΙ, ακολούθησε και η παραίτηση (μη αποδοχή του διορισμού) του νέου εκπροσώπου των πανεπιστημίων, του Δημητρίου Βασιλείου, καθηγητή στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, από την Επιτροπή Αξιολόγησης και Ελέγχου των Κολεγίων. Σημειώνουμε ότι στη σχετική επιστολή του, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΣΔΕΠ, δε θέτει θέμα διαφωνίας με την ύπαρξη και λειτουργία των κολεγίων ή των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά θέτει θέμα προϋποθέσεων που πρέπει να υπάρξουν πριν αυτά λειτουργήσουν.

*** Να συνεχίσει κανονικά τις εργασίες του ανεξάρτητα της προεκλογικής περιόδου, αποφάσισε το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό τον καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη, όπου διεξάγεται ο «διάλογος» για την αναμόρφωση του Λυκείου και του εξεταστικού συστήματος. Ο υπουργός Παιδείας, Α. Σπηλιωτόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του γι' αυτήν την απόφαση. Και είναι φυσικό, αφού η συνέχεια των εργασιών του ΣΠΔΕ δείχνει τάχα ότι το όργανο είναι «ανεξάρτητο» από την κυβέρνηση και τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτό και του προσδίδει πιο έντονα την επίφαση της «συναίνεσης». Στην πραγματικότητα, εφόσον αυτά που συζητιούνται στο ΣΠΔΕ είναι προαποφασισμένες κατευθύνσεις σε επίπεδο ΕΕ, είτε από τις εκλογές προκύψει μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είτε μια κυβέρνηση ΝΔ, αυτές τις κατευθύνσεις θα επιχειρήσει να εφαρμόσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ιστορίες εκπαιδευτικής καπιταλιστικής...(2024-01-04 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η πάλη για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση(2010-08-26 00:00:00.0)
Τους έλλειψε ο διάλογος!(2010-05-15 00:00:00.0)
Αποπροσανατολισμός και συντεχνιακές λογικές(2010-02-09 00:00:00.0)
Παζάρια με τα ανύπαρκτα «επαγγελματικά δικαιώματα»(2010-01-24 00:00:00.0)
Διαφωνίες για τη διαδικασία κι όχι επί της ουσίας(2009-08-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ