Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
Πιο επικίνδυνες οι ελλείψεις εν μέσω πανδημίας

Τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ σχετικά με τη «νέα γρίπη» και τις υποδομές για την αντιμετώπισή της επιβεβαίωσαν οι καταγγελίες των εργαζομένων κατά τη χτεσινή περιοδεία του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους της ΚΕ του Κόμματος

Από τη χτεσινή περιοδεία στο «Αγία Ολγα»
Από τη χτεσινή περιοδεία στο «Αγία Ολγα»
«Για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων υγείας και ειδικά έκτακτων καταστάσεων όπως είναι η "νέα γρίπη", απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, επαρκές και δωρεάν για όλο το λαό. Επειδή αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν, τα οποιαδήποτε μέτρα θα είναι αναποτελεσματικά. Γι' αυτό ανησυχούμε. Γιατί είναι τεράστιες οι ελλείψεις προσωπικού και υποδομών».

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε χτες ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα» και κάλεσε τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν, να απαιτήσουν μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και από την πολιτική που ασκείται στο χώρο της Υγείας και από την αντιμετώπιση της «νέας γρίπης».

Ο Σπ. Χαλβατζής συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου Βασίλη Κανελλόπουλο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι λείπουν 170 νοσηλευτές, το νοσοκομείο διαθέτει ακτινολογικά μηχανήματα 25ετίας, η τράπεζα αίματος δε λειτουργεί το απόγευμα λόγω έλλειψης προσωπικού κλπ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφτηκε τις κλινικές του νοσοκομείου, όπου οι εργαζόμενοί του υπογράμμισαν ότι το 35% των οργανικών θέσεων μένουν κενές, ότι το «Αγία Ολγα» έγινε νοσοκομείο αναφοράς της «γρίπης» χωρίς να υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό και η απαραίτητη προετοιμασία και ενημέρωση. Κατήγγειλαν ακόμα ότι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη «γρίπη» προβλέπει μεν τον εμβολιασμό των εργαζομένων στα νοσοκομεία, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι κάνουν με δική τους ευθύνη το εμβόλιο, για να αποφύγουν μαζικές αγωγές στις φαρμακευτικές εταιρείες σε περίπτωση επικίνδυνων παρενεργειών.

«Χρειάζεται να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία τώρα. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με κάθε σχέση εργασίας. Να στελεχωθούν και να αξιοποιηθούν όλες οι μονάδες του ΙΚΑ. Τα μέτρα που θα παρθούν τώρα να έχουν προοπτική - συνέχεια. Να ενισχυθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους. Να σταματήσουν να πληρώνουν οι ασθενείς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Σπ. Χαλβατζής μιλώντας στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Νέα κρούσματα

Στα 1.996 ανέρχονται τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της «νέας γρίπης» στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Εκθεση Επιτήρησης της «νέας γρίπης» του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Την τελευταία βδομάδα και έως χτες καταγράφηκαν 157 νέα περιστατικά. Ο αριθμός που καταγράφεται στην Εκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται στο σύνολο των ασθενών που έχουν νοσήσει από τη «νέα γρίπη» στη χώρα, αφού προς το παρόν η σύσταση είναι να γίνονται οι πλήρεις εξετάσεις (φαρυγγικό δείγμα κλπ), μόνο σε επιλεγμένα περιστατικά. Σε κρίσιμη κατάσταση - διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας - νοσηλεύονται πέντε σοβαρά περιστατικά της «νέας γρίπης», που νόσησαν από πνευμονία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ