Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα την Κυριακή στο Γράμμο

Ανακοίνωση για την εκδήλωση που συνδιοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις της Μακεδονίας, στις 11 π.μ., στην τοποθεσία «Χάρος Κοτύλης»

Η αφίσα για την εκδήλωση στο Γράμμο
Η αφίσα για την εκδήλωση στο Γράμμο
Στην εκδήλωση τιμής για το ΔΣΕ, που συνδιοργανώνουν οι Οργανώσεις Μακεδονίας του ΚΚΕ, ενάντια στην επιχειρούμενη από την ΕΕ προσπάθεια εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού, καλεί το λαό και τη νεολαία της πόλης η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 11 το πρωί στην τοποθεσία «Χάρος Κοτύλης» στο Γράμμο. Για την εκδήλωση θα αναχωρήσουν λεωφορεία στις 7 το πρωί από το Αγαλμα Βενιζέλου (πληροφορίες στα τηλέφωνα της ΚΟΘ του ΚΚΕ 2310.286.546 - 286.580).

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, η ΚΟΘ του ΚΚΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Η εκδήλωση πραγματοποιείται προς τιμήν του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας μέσα από τις γραμμές του οποίου έδωσαν τη ζωή τους χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι προοδευτικοί πατριώτες, παλεύοντας ενάντια στους Αγγλους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους εκφραστές τους.

Διοργανώνεται στα πλαίσια πλήθους εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα του ΚΚΕ απέναντι στην επιχείρηση της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών να εξισώσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό - ναζισμό, καθιερώνοντας την 23η Αυγούστου ως μέρα "μνήμης" για τα "θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων". Το σχετικό αντικομμουνιστικό ψήφισμα στήριξαν Συντηρητικοί, Σοσιαλιστές και Πράσινοι τον περασμένο Απρίλη.

Ο,τι και αν κάνουν οι ιμπεριαλιστές, η αστική τάξη και τα κόμματά τους στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες, δεν μπορούν με ψέματα να ξαναγράψουν την ιστορία. Η ιστορία έχει γραφτεί με τις θυσίες και το αίμα εκατομμυρίων κομμουνιστών και αγωνιστών ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Κανένα μαύρο αντικομμουνιστικό μέτωπο δεν μπορεί να σβήσει την τεράστια προσφορά του Σοσιαλισμού, της ΕΣΣΔ, του Κόκκινου Στρατού που με εκατομμύρια νεκρούς τσάκισαν το φασισμό και το ναζισμό στην Ευρώπη.

Δεν πρόκειται ο λαός να ξεχάσει το ΚΚΕ που με τον ΕΛΑΣ, το ΕΑΜ, μαζί με χιλιάδες αγωνιστές νίκησαν το φασισμό στην Ελλάδα και πολέμησαν τους Αγγλους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές το Δεκέμβρη του '44 και με το Δημοκρατικό Στρατό μετέπειτα. Σήμερα η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, η νεολαία ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας με το ΚΚΕ, πρέπει να δώσουν αποφασιστική απάντηση στον αντικομμουνισμό και τους φορείς του, γιατί αποτελούν προάγγελο γενικότερων αντιλαϊκών επιθέσεων.

Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα, της αντεπίθεσης, της σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μια ισχυρή απάντηση θα είναι η μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση της Κυριακής στο μαρτυρικό και ηρωικό Γράμμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ